În urma conceptului Zilele Diasporei lansat de RePatriot anul trecut, în luna august se organizează o serie de programe, seminarii și acțiuni diverse pentru românii din diaspora în cel puțin 20 orașe și comune din România.

Scopul acestora este de a aduce românii din afara granițelor mai aproape de comunitătile în care s-au născut, ca prin experiența acumulată peste hotare și prin viziunea lor occidentală, să aducă plus valoare comunității în care s-au născut.

Un bun exemplu, este „Sărbătoarea Diasporei – Iașul este acasă!”, din 15-16 august 2017, în cadrul căruia va avea loc pe 15 august, Conferința RePatriot, la care vor participa reprezentanți ai RePatriot și RBL, antreprenori, autorități locale, personalități ale Iașului și reprezentanți ai mass media.

Zilele Diasporei se vor organiza în Iași, Schitu Golești, Râșnov, Corbi, Oradea, Râșnov, Botoșani, Reșița, Panciu, Săcălășeni, Suceava, Corbi, Valea Stanciului, Timișoara, Sibiu, Arad, Buzău, Făgăraș, Călărași, Sinaia, Nucet, Dăbuleni, Buzău, Codlea și altele.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
În urma conceptului Zilele Diasporei lansat de RePatriot anul trecut, în luna august se organizează o serie de programe, seminarii și acțiuni diverse pentru românii din diaspora în cel puțin 20 orașe și comune din România.Scopul acestora este de a aduce românii din afara granițelor mai aproape de comunitătile...

Preluat de la EVZ