În acest incident a murit doar un poliţist, dar din 2011, de când au început protestele din „primăvara arabă”, bilanţul victimelor este mult mai mare, deoarece au avut loc mai multe atacuri armate asupra forţelor de ordine.

Potrivit activiştilor locali şi a unei rude a uneia din victime, cel puţin cinci oameni au fost ucişi pe parcursul a două zile, săptămâna trecută, când forţele de securitate au început evacuarea localităţii din provincia Qatif, situată într-o regiune producătoare de petrol.

Localnicii afirmă că mulţi dintre ei, precum şi lucrători străini au fost nevoiţi să părăsească oraşul.

Autorităţile saudite au început din luna mai demolarea părţii vechi din Awamiya, cu populaţie şiită, pentru a distruge ascunzătorile unor posibili militanţi împotriva autorităţilor statului cu majoritate sunnită, informează agerpres.ro.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
În acest incident a murit doar un poliţist, dar din 2011, de când au început protestele din „primăvara arabă”, bilanţul victimelor este mult mai mare, deoarece au avut loc mai multe atacuri armate asupra forţelor de ordine.Potrivit activiştilor locali şi a unei rude a uneia din victime, cel puţin...

Preluat de la EVZ