Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat astăzi că situația generată de interdicția de survol a României de către aeronava în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost una „deliberată” ca să creeze un diferend politic între România și Rusia.

„Din punctul meu de vedere, toată această chestiune, cu survolul României, a fost în mod clar prevăzută ca să creeze un diferend politic între România și Rusia. Și spun acest lucru pentru că, cu câteva zile înainte de a pleca spre Transnistria, Rogozin a dat pe Twitter informația că va survola teritoriul României și a pus și harta respectivă, ca să vedem pe unde intră, pe unde iese și așa mai departe. Din punctul meu de vedere a fost o chestiune deliberată de vicepremierul Rogozin, pentru a crea dificultăți în relațiile dintre România și Rusia”, a spus Teodor Meleșcanu, astăzi, la Antena 3.

„A vrut să demonstreze că sancțiunile adoptate de Uniunea Europeană cu privire la anumiți demnitari care sunt pe lista neagră și care nu au voie să călătorească sau să tranziteze teritoriile țărilor membre ale Uniunii Europene nu funcționează”, a adăugat el.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/teodor-melescanu-rogozin-postase-harta-teritoriilor-survolate-pe-twitter-a-creat-inentionat-un-diferend-rom-40697.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/teodor-melescanu-rogozin-postase-harta-teritoriilor-survolate-pe-twitter-a-creat-inentionat-un-diferend-rom-40697-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv