La doar câteva zile după ce taifunul Nesat a lovit Taiwan, ploile torenţiale aduse de taifunul Haitang au provocat inundaţii în sudul insulei şi pene de curent, au declarat luni oficialii locali, citaţi de DPA, relatează Agerpres.

Autorităţile au apelat luni la pompe de apă în zonele joase din districtele Pingtung şi Tainan în lupta cu inundaţiile, a precizat luni Biroul pentru Resurse Hidrologice.

După ce ploile abundente au început de duminică și peste 650.000 de case au rămas fără energie electrică, oficialii locali au luat rapid măsuri, a indicat Biroul Central pentru Operaţiuni de Urgenţă. Luni, circa 28.600 de case au rămas fără curent.

După ce Serviciul meteorologic din Taiwan a ridicat codurile de alertă din zonă, furtuna s-a mutat în provincia Fujian, din sud-estul Chinei, iar în Taiwan sunt aşteptate încă ploi torenţiale pe parcursul zilei de luni.

Mai multe părţi ale autostrăzilor naţionale din sudul ţării au rămas închise luni, în timp serviciile unui operator feroviar în zona muntoasă a ţării au fost suspendate.

Pe parcursul weekendului, 128 persoane au fost rănite după ce taifunul Nesat, apoi taifunul Haitang au lovit această insulă.

Daunele cauzate de cele două taifunuri pentru sectorul agricol al ţării se ridică la 171,9 de milioane de dolari taiwanezi (5,7 milioane de dolari americani), potrivit centrului amintit.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
La doar câteva zile după ce taifunul Nesat a lovit Taiwan, ploile torenţiale aduse de taifunul Haitang au provocat inundaţii în sudul insulei şi pene de curent, au declarat luni oficialii locali, citaţi de DPA, relatează Agerpres.Autorităţile au apelat luni la pompe de apă în zonele joase din districtele...

Preluat de la EVZ