Ministrul Eduației și-a exprimat îngrijorarea, în momentul în care dezbătea problema manualului de Educație Fizică și Sport, de faptul că la licitație nu s-au înscirs firme decît pentru o parte neînsemnată de oferte de partea Ministerului Educației.

“De 27 de ani, copiii nu au manualele de bază la început de an. De aceea, noi nu am făcut decît să recuperăm decalajul și am aprobat ceea ce trebuia aprobat de anul trecut.

Noi nu facem decît să aprobăm legea dată în trecut, ca fiecare materie să aibă manual. Eu nu mai pot să modific programele școlare și programul-cadru.

Trebuie o dezbatere multă mai amplă. În trecut s-a aprobat tot “Istoria” și nu “Istoria românilor”, trebuie să vedem ce facem. Trebuie să analizez tehnic și juridic această problemă.

Greutatea ghiozdanului nu vine din cauza manualului școlar, ci a celui auxiliar. Pe lîngă banii pe care părinții îi dau, sunt multe materiale auxiliare care pun o greutate suplimentară asupra ghiozdanului.

Ora de Educație Fizică nu schimbă desfășurarea orei. Manualul vine ca un ajutor pentru professor și elev. Ar trebui să îi întrebăm cele peste 1000 de persoane care au elaborat această lege.

Ministerul are bani pentru editarea manualelor, ceea ce pe mine mă îngrijorează este faptul că avem 108 oferte pentru clasa a V-a și s-au depus oferte doar pentru 25 de discipline. Aici trebuie să ne concentrăm.

Pregătim, după 7 august, procedurile legale ca să avem toate disciplinile la data de 11 septembrie. Fiind lansată procedura de licitație, nu mai putem schimba nimic în mijlocul ei”, a declarat Liviu Pop la Antena3.

Chiar dacă a încercat să revină asupra declarațiilor și a afirmat că dacă licitațiile nu vor aduce rezultele așteptate, ministrul va apela la premierul Mihai Tudose pentru schimbarea legii de urgență, situația rămâne una tragică pentru elevi.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Ministrul Eduației și-a exprimat îngrijorarea, în momentul în care dezbătea problema manualului de Educație Fizică și Sport, de faptul că la licitație nu s-au înscirs firme decît pentru o parte neînsemnată de oferte de partea Ministerului Educației.“De 27 de ani, copiii nu au manualele de bază la început de...

Preluat de la EVZ