Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, Dumitru Coarnă, susține că schimbările pe care Guvernul vrea să le facă în sistemul de siguranță și ordine publică vor duce la inechități între cei care ies la pensie după adoptarea ordonanței de modificare a legii și cei care sunt deja pensionați.

„Ei vor să majoreze vârsta și să micșoreze termenul de referință cu privire la cuantumul de bani. Cum? Care sunt ipotezele de lucru? Nu ne-a consultat nimeni în niciun fel, nu ne consultă nici până acum absolut nimeni. Să majoreze vârsta și să micșoreze cuantumul pensiei pentru cei care vor ieși la pensie, nu vor micșora pensiile date. Dar cel care va trebui să iasă septembrie, octombrie, o să iasă pe o pensie mai mică, raportat la colegul lui care a fost în aceeași funcție, în aceleași condiții de muncă”, a declarat pentru MEDIAFAX Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual (SNPPC).

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, că prin ordonanța de urgență privind pensiile speciale care va fi discutată în ședința de miercuri nu se va modifica vârsta de pensionare.

Lia Olguța Vasilescu a anunțat, duminică seara, că Guvernul are în plan o Ordonanță de Urgență privind pensiile speciale, precizând că acestea nu se vor mai actualiza în funcție de veniturile celor aflați în activitate.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/sindicatul-politistilor-cel-care-iese-la-pensie-in-septembrie-va-incasa-mai-putin-40678.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/sindicatul-politistilor-cel-care-iese-la-pensie-in-septembrie-va-incasa-mai-putin-40678-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv