Conform cifrelor oficiale, puțin sub 60% din persoanele cu drept de vot au participat la aceste alegeri legislative.

Cealaltă coaliție de opoziție, condusă de Abdoulaye Wade, fost președinte al Republicii, are mai puțin de douăzeci de deputați.

Lupta electorală în Departamentul Dakar a fost câștigată de coaliția de guvernământ, al cărei lider a anunțat o victorie răsunătoare în cadrul unei conferințe de presă.

Se mai așteaptă rezultatele provizorii, după un proces greoi de numărare, în anumite zone unde a fost nevoie să se prelungească perioada de vot până la ora 0:00 GMT, duminică, din cauză că începerea procesului de votare a fost amânat cu câteva ore.

Întârzierea s-a datorat unei furtuni și unei pene grave de curent. În plus, furtuna a făcut imposibil transportul materialelor electorale la timp.

Potrivit Comisiei Electorale Naționale Autonome, s-au înregistrat câteva incidente „grave“, dar, în general, alegerile s-au desfășurat fără probleme.

Este vorba de câteva acte de vandalism înregistrate în țară, în orașul ”sfânt” Touba, unde 147 de secții de votare au fost vanadalizate de către opozanții coaliției aflate la putere, potrivit Poliției Naționale.

Trei persoane au fost arestate „pentru a fi interogate“, a adăugat aceiași sursă din poliție.

Atât lideri ai opoziției, cât și ai coaliției aflate la putere, inclusiv un deputat, sunt încă reținuți la comisariatul special din orașul cunoscut pentru religiozitatea locuitorilor săi. (Jeune Afrique​)


rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Conform cifrelor oficiale, puțin sub 60% din persoanele cu drept de vot au participat la aceste alegeri legislative. Cealaltă coaliție de opoziție, condusă de Abdoulaye Wade, fost președinte al Republicii, are mai puțin de douăzeci de deputați. Lupta electorală în Departamentul Dakar a fost câștigată de coaliția de guvernământ, al cărei...

Preluat de la EVZ