Gaz Metan Mediaș, una dintre revelațiile ediției precedente a Ligii I, are un început dezastruos de sezon. Ardelenii au pierdut, sâmbătă seara, pe teren propriu, scor 0-3, întâlnirea cu CFR Cluj, echipă în fața căreia n-a avut replică. După 270 de minute, elevii lui Cristi Pustai (foto mic) n-au reușit să-și treacă în cont vreun gol. În prima rundă, ei au fost învinși, în deplasare, de FC Viitorul (scor 0-3), apoi au remizat la CSM Poli Iași (0-0).

„Cred că nu sunt informați”

La finalul confruntării cu CFR, fanii din Mediaș i-au cerut lui Pustai să-și prezinte demisia, pentru că echipa bate pasul pe loc. Tehnicianul a replicat sec. „Oamenii care mi-au cerut demisia cred că nu sunt informați sau nu sunt conștienți prin ce perioadă trecem. Noi nu ne putem permite decât să oferim contracte pe un an de zile. Ne vom bate pentru evitarea retrogradării. După prima pauză competițională, Gaz Metan se va exprima destul de bine. Singura mea durere după aceste trei jocuri este că n-am înscris”. Dincolo de acest start slab de sezon, echipa din Mediaș, ultima clasată în ierarhia Ligii I, are mari probleme financiare.

Gruparea este în insolvență și caută cu disperare câțiva sponsori care s-o mențină pe linia de plutire. Președintele Ioan Mărginean a avertizat înaintea partidei cu „feroviarii” că există riscul ca medieșenii să sucombe în septembrie și să-și întrerupă brutal activitatea.

„Este un ultim strigăt de disperare”

„Gaz Metan nu are probleme cu insolvența, are un plan de reorganizare aprobat pe trei ani, dar mi-e frică pentru că nu a venit nimeni lângă noi sezonul trecut, când am fost pe locul 1. Nu ne mai permitem să aducem jucători, ne-au plecat cei mai buni fotbaliști”, a spus oficialul ardelenilor, care a continuat: „Este un ultim strigăt de disperare. Suntem nevoiți să închidem clubul la 1 septembrie dacă nu vine nimeni lângă noi. Oricare din creditori poate cere falimentul pentru că nu putem pune în aplicare planul de reorganizare.”

Deși problemele financiare au dus la o semi-extincție a cluburilor importante din fotbalul românesc, până acum, nicio echipă din Liga I n-a fost nevoită să abandoneze competiția în plin sezon, așa cum riscă Gaz Metan Mediaș, în toamnă.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/cristi-pustai.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/cristi-pustai-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFotbal intern
Gaz Metan Mediaș, una dintre revelațiile ediției precedente a Ligii I, are un început dezastruos de sezon. Ardelenii au pierdut, sâmbătă seara, pe teren propriu, scor 0-3, întâlnirea cu CFR Cluj, echipă în fața căreia n-a avut replică. După 270 de minute, elevii lui Cristi Pustai (foto mic) n-au...

Preluat de la EVZ