Conform datelor furnizate de anchetatorii olandezi furturile au început în 2015. Vizate erau camioanele care transportau produse electronice scumpe. Ca mod de operare, hoţii se deplasau cu o maşină în spatele camionului aflat în mişcare. Apoi, ei pătrundeau în remorcă şi aruncau în maşina lor diversele obiecte pe care le găseau. Alte persoane implicate ţineau traficul la distanţă cu ajutorul altor autovehicule. 

Poliția i-a urmărit pe români într-un parc de vacanţă luxos din regiunea Veluwe. După derularea percheziţiilor la cabana în care românii locuiau, poliţia a găsit telefoane mobile iPhone în valoare de aproximativ o jumătate de milion de euro, precum şi o camionetă special echipată pentru acest tip de jaf.

Nu a fost stabilit deocamdată dacă aceştia vor fi judecaţi în Olanda, întrucât doar cinci dintre cele 17 jafuri au avut loc în Olanda, restul în alte părţi ale Europei. România poate cere extrădarea acestora, în baza infracţiunilor comise în Europa.Furtul de mărfuri din camioane în mişcare este o infracţiune din ce în ce mai des întâlnită în Olanda. În primele trei luni ale acestui an, au fost raportate 136 de astfel de furturi, cu 46% mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2016, scrie Mediafax. 

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Conform datelor furnizate de anchetatorii olandezi furturile au început în 2015. Vizate erau camioanele care transportau produse electronice scumpe. Ca mod de operare, hoţii se deplasau cu o maşină în spatele camionului aflat în mişcare. Apoi, ei pătrundeau în remorcă şi aruncau în maşina lor diversele obiecte pe care...

Preluat de la EVZ