În dosarul ”Diplome de licenţă fără studii” sunt anchetați patru medici cunoscuţi din Arad, care profesează în continuare, la spitaluș judțeean, scrie News.ro

Lucian Păiuşan, medic primar de anatomie patologică, Allbertto Radu Jipa, medic primar la Unitatea Primire Urgenţe, Laura Nicolescu, şefa Secţiei de recuperare medicală fizică (medic specialist balneoclimatologie), respectiiv Ramona Gligor, medic primar la laboratorul de analize, sunt angajați la Spitalul Clinic de Urgență Județean Arad. Niciunul nu a demisionat după ce procurorii au anunţat că sunt cercetaţi pentru luare de mită. Dr. Păiuşan este în arest la domiciliu, iar ceilalţi trei sunt cercetaţi în stare de libertate.

Managerul SCJU Arad, Carmen Lucuţa, a declarat, luni, pentru News.ro, că Păiuşan şi-a luat concediu, iar cazul său va fi discutat cu juriştii unităţii pentru o eventuală suspendare a contractului de muncă. ”Pentru a lua o măsură e nevoie ca procurorii să ne informeze pe cale oficială privind măsura preventivă luată împotriva domnului Păiuşan, după care se va discuta posibilitatea suspendării contractului. În cazul celorlalţi medici, nu putem aplica sancţiuni decât privind interzicerea desfăşurării activităţii didactice în spital. Ei vor putea profesa ca medici, având în vedere că ancheta nu vizează calitatea de medic, ci doar cea de cadru didactic”, a spus Lucuţa.

În cazul celor patru medici, Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş”, unde erau profesori, a anunţat, încă de vineri, că le-au fost suspendate contractele de muncă pe perioada anchetei. Aceeaşi măsură a fost luată și în cazul medicilor anchetaţi de la Universitatea ”Aurel Vlaicu”.

rootstireaActualitate/Esential
În dosarul ”Diplome de licenţă fără studii” sunt anchetați patru medici cunoscuţi din Arad, care profesează în continuare, la spitaluș judțeean, scrie News.roLucian Păiuşan, medic primar de anatomie patologică, Allbertto Radu Jipa, medic primar la Unitatea Primire Urgenţe, Laura Nicolescu, şefa Secţiei de recuperare medicală fizică (medic specialist balneoclimatologie),...

Preluat de la EVZ