Planurile lui Relu Fenechiu de a ieși din spatele gratiilor după ce prima instanță i-a admis cererea de eliberare condiționată par să fie încurcate rău de ultimele descoperiri ale procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) Iași. Sunt contestate cele patru lucrări știițifice publicate de fostul ministru în spatele gratiilor:

„Contribuții privind recondiționarea prin metalizare prin pulverizare în câmp ultrasonic”, „Soluții fezabile privind Construcția de autostrăzi în Regiunea Moldovei”, „Ingineria avansată – Soluție strategică pentru o dezvoltare durabilă a Regiunii de Dezvoltare Nord-Est” și „Itinerarii Duhovnicești în județul Iași”. Procurorii i-au analizat competențele profesionale și educaționale ale fostului Ministru al Transporturilor și au constatat că acesta nu poate redacta lucrări științifice cu caracter teologic, religios, pentru că nu are pregătirea necesară.

Nu are manuscrise și bibliografie

Cartea publicată la o editură din Iași sub titlul „Itinerarii Duhovnicești în județul Iași” conține foarte multe aprecieri specificice domeniului teologic, contestate de procurori. DNA Iași i-au analizat inclusiv CV-ul lui Relu Fenechiu pentru a constata dacă are vreo înclinație pentru a scrie asemenea lucrări. Pentru această carte religioasă, dar și pentru celelalte, Fenechiu a primit ca bonus câte o lună de libertate, acordat de Comisia de Liberări Condiționate din cadrul Penitenciarului Vaslui. Procurorii spun că au descoperit că nici cartea religioasă publicată de Fenechiu și nici restul cărților cu un conținut mai tehnic nu au în spate manuscrisele și bibliografia aferentă. Fenechiu deține câteva notițe scrise de mână pentru doar una dintre cele patru cărți.

În motivele de contestare a deciziei prin care fostul ministru al Transporturilor urmează să fie eliberat condiționat procurorii susțin că nu ar fi putut să scrie patru lucrări științifice fără nicio bibliografie. El a adus o listă cu câteva cărți folosite pentru redactarea volumelor sale, însă procurorii susțin că nu există nicio probă că această listă ar fi reală și că el a avut acces la acele cărți.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Planurile lui Relu Fenechiu de a ieși din spatele gratiilor după ce prima instanță i-a admis cererea de eliberare condiționată par să fie încurcate rău de ultimele descoperiri ale procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) Iași. Sunt contestate cele patru lucrări știițifice publicate de fostul ministru în spatele...

Preluat de la EVZ