Duminică, în Marea Britanie, a izbucnit un mare scandal, odată cu un articol apărut în ediția de duminică a publicației DailyMail.

 

Se pare că Charles Spencer, fratele regretatei prințese Diana, a făcut presiuni la conducerea postului de televiziune Canal 4, ca să împiedice difuzarea de săptămâna viitoare a unui documentar despre viața sentimentală a Prinței Inimilor, dar și despre căsnicia sa fiasco, alături de Prințul Charles.

 

Fratele Dianei a invocat considerente morale, făcând apel la bunul simț al jurnaliștilor, rugându-i insistent să nu dea publicității acest material, întrucât fiii Dianei vor fi grav afectați.

 

Postul Canal 4 a confirmat că a fost contactat de Charles Spencer, însă se pare că nu a renunțat la difuzarea documentarului, dând asigurări că acesta va fi pe post săptămâna viitoare, așa cum este programat.

 

Documentarul poartă numele ”Diana: Cu propriile ei cuvinte”. Titlul ne dă indiciul. E vorba de o Diana autentică, dincolo de măști, iar imaginile provin de la un apropiat al ei, Peter Settelen, profesorul său de dicție, și au fost înregistrate cu prințesa în anii 1992 și 1993.

 

Filmul a fost difuzat în 2004 de canalul american NBC după o lungă luptă legală, dar niciodată nu a fost prezentat la televiziunea britanică, chiar dacă poate fi văzut în orice moment pe platforme precum YouTube.

 

Pe măsură ce se apropie data când se împlinesc 20 de ani de la moartea prințesei Diana, presa britanică rivalizează în titluri pe prima pagină despre ”dezvăluirile” ce reies din acest documentar.

 

Prințesa a făcut o referire la o posibilă mazilire a gărzii sale de corp, cu care avea o relație sentimentală, dar care a murit în 1987, într-un accident de motocicletă. Diana cocheta chiar cu ideea de a fugi în lume cu acest bărbat.

 

rootstireaActualitate/EsentialMonden
Duminică, în Marea Britanie, a izbucnit un mare scandal, odată cu un articol apărut în ediția de duminică a publicației DailyMail.   Se pare că Charles Spencer, fratele regretatei prințese Diana, a făcut presiuni la conducerea postului de televiziune Canal 4, ca să împiedice difuzarea de săptămâna viitoare a unui documentar...

Preluat de la EVZ