Premierul irlandez, Leo Varadkar, a exprimat speranța că Marea Britanie va decide până la urmă să nu iasă din Uniunea Europeană, argumentând că Brexit generează probleme privind circulația între Irlanda de Nord, teritoriu britanic, și Irlanda, relatează Politico.com și Irish Times.

Referindu-se la Brexit, Leo Varadkar a explicat că cea mai bună soluție pentru evitarea apariției frontierei între Irlanda și Marea Britanie, situație care ar afecta Acordul de pace nord-irlandez, ar fi rămânerea Londrei în uniunea vamală europeană și în piața unică.

Rămânerea Londrei în piața comunitară și în uniunea vamală ar fi, în cazul producerii Brexit, “cel mai bun rezultat pentru Irlanda, Irlanda de Nord și Marea Britanie”.

“Dar eu încă sper că (Brexit -n.red.) nu se va produce. Brexit este o politică britanică, nu una irlandeză. Marea Britanie a decis ieșirea (din UE -n.red.) și, în ceea ce mă privește în colaborarea cu Bruxellesul, cu alți prim-miniștri și președinți, eu cred că ușa trebuie ținută deschisă, nu doar pentru rămânerea în Uniunea Europeană, ci și pentru menținerea accesului la piața unică și la uniunea vamală (…)”, a spus premierul Irlandei.

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană s-ar putea să nu se producă deloc, aprecia, săptămâna trecută, Joseph Muscat, premierul Maltei, argumentând că opinia publică britanică s-a schimbat după referendumul din iunie 2016 care a decis Brexit.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/premierul-irlandei-spera-ca-brexitul-nu-se-va-produce-40704.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/premierul-irlandei-spera-ca-brexitul-nu-se-va-produce-40704-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv