Anchetă surprinzătoare a procurorilor DIICOT, la Iași. Oamenii legii i-au reținut, joia trecută, pe soții Gabriela și Mihai Mugurel Zarughevici, patronii Xclusive Massage, un salon de masaj erotic extrem de cunoscut în regiunea Moldovei. Cei doi soți au fost arestați, vineri, sub acuzația de trafic de minori și proxenetism, în formă continuată. Mergând pe firul anchetei procurorilor, „Evenimentul zilei” a descoperit un fapt șocant:

Mihai Mugurel Zarughevici a fost ziarist, om de afaceri și vicepreședintele Partidului Inițiativa Națională (PIN), condus de Lavinia Șandru și de Cozmin Gușă. În plus, Zarughevici apare pe lista finanțatorilor PIN, în anul 2008.

De 16 ani, sub ochii autorităților

Din informațiile obținute de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi și de procurorii DIICOT reiese că activitatea salonului condus de soții Zarughevici ar fi început în anul 2001. De atunci şi până în prezent, există date şi indicii că cei doi soți au exploatat mai multe tinere, majore și minore, iar din activitatea prestată de către fete patronii au câștigat sume importante de bani, din care au dezvoltat afaceri imobiliare și au achiziționat mai multe bunuri mobile și imobile. Cu toate acestea, afacerea ilegală a prosperat sub nasul autorităților.

Testul „maturității”: sex cu patronul

Ancheta în cazul soților acuzați de proxenetism a demarat anul trecut. DIICOT menționează că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, în zona centrală a municipiului Iaşi, a funcţionat, clandestin, un salon de masaj erotic administrat de către cei doi soți, unde cinci persoane vătămate, inclusiv minore, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, au fost exploatate sexual. Fetele erau determinate, susțin anchetatorii, să întreţină raporturi sexuale contra cost cu clienţii salonului.

Tinerele erau recrutate de către Mihai Mugurel Zarughevici atât din România, cât și din Republica Moldova, prin anunţuri în presă, inclusiv printr-o aplicaţie de anunţuri online. Fetele proveneau din diverse medii sociale, cu precădere din familii dezorganizate, din mediul rural și urban, cu o situaţie financiară precară. Înainte de a fi angajate la salon, fetele erau supuse unui ,,test”, în sensul că afaceristul profita de naivitatea tinerelor și le determina să întreţină cu el raporturi sexuale. 

Le amăgea cu bani și operații estetice

Din rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT reiese că Mihai Mugurel Zarughevici apela la mai multe tertipuri pentru a le convinge pe fete să „presteze” la salonul de masaj erotic pe care îl administra. El fie le promitea tinerelor câştiguri mari de bani, de circa 200 euro pe lună, cazare în municipiul Iaşi pentru cele din mediul rural, posibilitatea de a beneficia de tehnici de înfrumuseţare, inclusiv operaţii estetice sau aplica metoda „lover boy” pentru ca victimele să devină mai uşor de manipulat.

După recrutare, Mugurel Zarughevici le plasa pe tinere soției sale. Gabriela Zarughevici se ocupa de angajare, instruire, programarea clienților și plata tinerelor. Pe unele dintre fete, Gabriela Zarughevici le transporta la/de la salon la locuință, altora le asigura cazare chiar în incinta salonului sau în apartamente închiriate în zona centrală a orașului. Inițial, tinerele erau induse în eroare că vor face doar masaj erotic, în final acestea ajungeau să întrețină raporturi sexuale cu clienții.

Droguri în bordelul clandestin

Afacerea lui Mihai Mugurel Zarughevici și a soției sale a picat odată cu perchezițiile efectuate, joia trecută, de polițiștii de la BCCO Iași și de procurorii DIICOT. Anchetatorii au descins în șase locații: salonul de masaj erotic și cinci locuințe. Alături de cei doi soți au fost „săltați” alți patru complici. În timpul perchezițiilor au fost găsite mai multe sume de bani, droguri de risc, ţigări de contrabandă, iar într-o locaţie închiriată de către afacerist și soția lui, pentru practicarea prostituţiei, a fost identificată o minoră. La sediul DIICOT- Iaşi au fost audiate cinci persoane. Mihai Mugurel Zarughevici și Gabriela Zarughevici au fost prezentați, vineri, în fața unui judecător de la Tribunalul Iași care a decis arestarea acestora pentru 30 de zile.

Salon și sediu de firmă

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Anchetă surprinzătoare a procurorilor DIICOT, la Iași. Oamenii legii i-au reținut, joia trecută, pe soții Gabriela și Mihai Mugurel Zarughevici, patronii Xclusive Massage, un salon de masaj erotic extrem de cunoscut în regiunea Moldovei. Cei doi soți au fost arestați, vineri, sub acuzația de trafic de minori și proxenetism,...

Preluat de la EVZ