Un fals doctor este violator în serie. Individul care s-a dat drept psiholog și ginecolog a violat 31 de femei și a agresat sexual alte 23, după ce le-a convins că trebuie să le examineze pentru presupuse angajari. Detalii șocante ies la iveală din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București (PTB) care, la data de 28 iulie 2017, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Giuseppe Bogdan, în vârstă de 50 de ani.

Conform unui comunicat transmis de PTB, individul este cercetat pentru:

  • o infracțiune de exercitare fără drept a profesiei de medic în formă continuată,
  •  31 de infracțiuni de viol,
  •  23 de infracțiuni de agresiune sexuală
  •  48 de  infracțiuni de violare a vieții private,
  •  8 infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale,
  • o infracțiune de deținere de instrumente în vederea falsificării de valori,
  • o infracțiune de falsificare de valori străine,
  • o infracțiune de punere în circulație de valori străine falsificate,

Din rechizitoriu reiesee că, în perioada 2016 – februarie 2017, Giuseppe Bogdan a creat mai multe domenii de e-mail de tip scam, pe care le posta pe internet ca adrese de corespondență pentru diverse interviuri de angajare pe anumite posturi, exclusiv pentru femei. Pe acele adrese se folosea de alt nume.

După ce victimele se arătau interesate de posturile respective, Bogdan le trimitea la un medic despre care spune că el colaborează. În fapt, intermediarul și medicul erau una și aceeași persoană, adică el însuși.

Pe parcursul cercetărilor au fost identificate 92 de persoane de femei care au vizitat cabinetul „profesorului” Giussepe, pentru susținerea pretinsului examen de medicina muncii. Când victimele veneau la cabinetul său pentru susținerea unui examen de medicina muncii, Giuseppe Bogdan se prezenta ca fiind psiholog, deși el este suspendat din această profesie, dar și medic ginecolog, calitate pe care nu a deținut-o niciodată. Totodată, se dădea drept angajat al unor instituții în domeniul siguranței naționale.

Procurorii au mai transmis că, după supunerea victimelor la un pretins examen psihologic, Giuseppe Bogdan își declina și calitatea de medic ginecolog, inventând o serie de probleme medicale ginecologice de natură să alarmeze victimele. În acest mod falsul doctor își convingea victimele să suporte un pretins control ginecologic, sub pretextul aplicării unor metode revoluționare de eliminare a problemelor astfel identificate, urmărind în fapt satisfacerea propriilor nevoi sexuale.

„Pretinsele controale ginecologice se desfășurau în fața mai multor camere video disimulate în cabinet, cu care inculpatul înregistra activitățile respective, făcându-și o veritabilă arhivă de materiale pornografice. Ulterior consultului, contacta victimele din partea pretinsului angajator și le explica faptul că nu fuseseră angajate, întrucât alte persoane se descurcaseră mai bine”, se arată în comunicatul Parchetului București.

Totodată, transmit anchetatorii, la cabinetul lui Giuseppe Bogdan au fost identificate mai multe înscrisuri oficiale falsificate, folosite pentru a susține calitățile pe care pretindea că le deține. În plus, au fost descoperite instrumente de falsificare de monedă. Astfel a ieșit la iveală că Giuseppe Bogdan a falsificat și deținut în vederea punerii în circulație suma de 6200 USD, în bancnote de 100 USD.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Un fals doctor este violator în serie. Individul care s-a dat drept psiholog și ginecolog a violat 31 de femei și a agresat sexual alte 23, după ce le-a convins că trebuie să le examineze pentru presupuse angajari. Detalii șocante ies la iveală din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului...

Preluat de la EVZ