Peste 20.000 de emailuri ale echipei de campanie a președintelui francez, Emmanuel Macron, au fost făcute publice de Wikileaks, informează The Telegraph citat de Mediafax.

În total, informațiile făcute publice de site-ul pentru transparență includ 71.848 de emailuri, 26.506 de fișiere atașate și 4.493 de expeditori unici.

Aceste informații sunt făcute publice la trei luni după ce campania lui Macron a fost atacată cibernetic în ajunul alegerii sale.

Conform Wikileaks, emailurile au fost trimise între martie 2009 și 24 aprilie 2017, transmite agenția Mediafax.

Echipa de campanie a confirmat că aproximativ 21.000 de emailuri au fost trimise sau primite de către adrese asociate campaniei.

Echipa de campanie a lui Emmanuel Macron a denunțat un atac cibernetic “masiv”, argumentând că este vorba de o acțiune care are scopul “destabilizării democrației”, similară cu cea care a vizat scrutinul prezidențial din SUA.

Pe parcursul campaniei electorale, echipa lui Emmanuel Macron a acuzat grupuri media pro-Kremlin că au difuzat informații false despre el.

Rusia a negat în mod repetat că ar fi interferat în alegerile franceze prin atacuri cibernetice sau publicarea unor emailuri sau documente. Agenți de informații ai SUA au declarat în luna mai jurnaliștilor de la Reuters că hackeri ce aveau legături cu Guvernul rus au fost implicați în campania din Franța, însă nu aveau dovezi concludente că într-adevăr Kremlinul ar fi ordonat atacul cibernetic.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/mii-de-emailuri-din-campania-presedintelui-francez-emmanuel-macron-facute-publice-de-wikileaks-40698.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/mii-de-emailuri-din-campania-presedintelui-francez-emmanuel-macron-facute-publice-de-wikileaks-40698-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv