Jurnaliştii de la Lumea Justiţie publică date despre un alt dosar penal instrumentat de DNA în care a fost implicat Eduard Kovesi, fostul soţ al şefei DNA. În iunie 2012, când s-a dat sentinţa în acest dosar, DNA era condus de Daniel Morar, dar Eduard Kovesi a scăpat printr- o metodă care a devenit foarte uzitată în timpul mandatului fostei soţii în fruntea procurorilor.

Cum a scăpat Kovesi de primul dosar penal

Eduard Kovesi apare în dosarul fostului şef al Casei de Cultură Sibiu, Silvestru Tomuţa, care a fost săltat de procurorii DNA sub acuzaţia de luare de mită. Bărbatul a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, dar Kovesi, unul dintre mituitorii săi, a scăpat cu anchitare pentru că făcuse un denunţ împotriva lui Tomuţa. Acesta l-a denunţat pe fostul şef al Casei de Cultură Sibiu alături de alţi oameni de afaceri, printre care şi parteneri de ai săi. Ciudat este că Kovesi a făcut plângerea la cinci zile după primul auto-denunţ, dar procurorii au considerat că acest lucru nu este semnificativ, astfel că fostul soţ a primit neînceperea urmăririi penale.

Decizia de NUP a procurorilor a fost contestată la Tribunal

Silvestru Tomuţa a atacat în instanţă decizia procurorilor de a-l face scăpat pe Kovesi. Numai că Tribunalul Sibiu a respins plângerea lui Tomuţa „Faptul că ultimii trei denunţători (printre care şi Eduard Kovesi – n.r.) au formulat denunţurile la o dată ulterioară celei la care s-a înregistrat denunţul intimatului Dobrin Alin nu este în măsură să atragă nevalabilitatea acestor denunţuri, atâta timp cât, dispoziţiile art. 223 C.p.p privitoare la denunţ nu conţin dispoziţii referitoare la momentul sau termenul în care este necesar a se formula un denunţ”, au scris judecătorii sibieni în motivarea deciziei din iunie 2012.

Dezvăluiri EVZ: cum a vândut Kovesi nisip printr-o fi rmă de televiziune prin cablu

Numele lui Eduard Kovesi a fost adus în faţa opiniei publice după dezvăluiri publicate de Evenimentul Zilei. Reporterii noştrii au aflat că numele lui apare într-un dosar instrumentat de DNA care priveşte autostrada Sibiu- Orăştie. Dosarul era instrumentat de Mihaela Iorga Moraru, unul dintre cei doi procurori daţi afară din DNA de Laura Codruţa Kovesi.

Una dintre cele mai şocante dezvăluiri a fost făcută de jurnalistul Dan Andronic. Fostul soț al Laurei Codruța Kovesi, a cărui firmă, Led Communications din Sibiu, se ocupă cu internet și televiziune prin cablu, a ajuns intermediarul principal în șantier pentru livrarea de pământ de umplutură, balastru și piatră spartă, cu toate că nu deținea în proprietate nici balastiere, nici terenuri pentru groapa de împrumut și nici utilaje. Mai mult, respectiva firmă a lui Kovesi era intermediar al intermediarului, cu alte cuvinte factura materiale de construcții unei alte firme care la rândul ei factura mai departe către compania constructoare. Unul dintre intermediari este chiar o firmă care are ca obiect de activitate organizarea de evenimente!

Bebe se folosea de relaţiile şefei DNA

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Jurnaliştii de la Lumea Justiţie publică date despre un alt dosar penal instrumentat de DNA în care a fost implicat Eduard Kovesi, fostul soţ al şefei DNA. În iunie 2012, când s-a dat sentinţa în acest dosar, DNA era condus de Daniel Morar, dar Eduard Kovesi a scăpat printr-...

Preluat de la EVZ