În urmă cu un an, Președintele Klaus Iohannis a numit doi noi adjuncți la SRI: pe colonelul Bizadea Romeo Cristian și pe generalul de brigadă Adrian Ciocârlan. În aceeași zi, 27 iulie 2016 l-a trecut în rezervă pe generalul Ion Grosu, care a ocupat funcția de adjunct al directorului SRI. Nici controversatul general SRI Dumitru Dumbravă, cel care a afirmat că Justiția este „câmp tactic” pentru SRI, a fost și el schimbat de la conducerea Direcției Juridice, compartimentul despre care se spunea că ține legătura cu judecătorii și procurorii din sistem.

În 2016, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, au mai fost trecuți în rezervă patru ofițeri superiori, înaintați în grad la generali cu o stea din SRI: Ciobanu Florea, Mangrea Vicențiu, Adrian Popescu  și Puiu Gheorghe.

Anterior fusese trecut în rezervă, generalul SRI cu patru stele Dumitru Cocoru, tot adjunct al directorului SRI. Înaintea ocupării acestei poziţii, generalul Cocoru a fost şeful Institutului pentru Tehnologii Avansate din cadrul SRI.

Tot în data de 9 iunie, a fost trecut în rezervă, cu înaintare la gradul de general de brigadă cu o stea, colonelul SRI Florin Badea Pintilie.

Semnificația acestor mișcări am analizat-o atunci aici: http://evz.ro/adevarata-semnificatie-a-mutarilor-lui-eduard-hellvig-in-sri-generali-importanti-trecuti-in-rezerva-sau-mutati-in-alte-pozitii-generalul-dumbrava-a-parasit-campul-tactic-din-justitie.html.

Azi s-a aflat de noi schimbări, mult mai ample decât cele de acum un an. “Au fost trecuți la pensie”, o serie de generali importanți din SRI, aproape întreaga structură de comandă moștenită din perioada Maior-Coldea. Nu mai puțin de 10 ofițeri de rang superiu

Cel mai interesant nume este cel al “Anacondei”. Până în iulie anul trecut, generalul Elena Istode a fost șefa departamentului Securității Economice din SRI, când a fost schimbată, devenind șefa acoperiților SRI din presă, ANAF și Ministerul de Interne. 

Despre scandalul legat de numele ei s-a scris intens, fotografiile cu excursiile la Monte Carlo alături de ex-deputatul PSD Cristian Rizea făcând deliciul presei.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
În urmă cu un an, Președintele Klaus Iohannis a numit doi noi adjuncți la SRI: pe colonelul Bizadea Romeo Cristian și pe generalul de brigadă Adrian Ciocârlan. În aceeași zi, 27 iulie 2016 l-a trecut în rezervă pe generalul Ion Grosu, care a ocupat funcția de adjunct al directorului...

Preluat de la EVZ