Când a cerut să fie plasat în arest la domiciliu, Florin Secureanu le-a spus judecătorilor de la Curtea de Apel că și-a recunoscut faptele și că este dispus să-și vândă un imobil pentru a acoperi o parte din prejudiciul care i se impută.

“Vă aduc la cunoștință că regret faptele care mi se impută și le recunosc. La ultima întrevedere cu procurorii, am recunosc absolut toate acuzațiile care mi-au fost aduse. Mărturia mea oscilantă din timpul urmăririi penale s-a datorat faptului că doream să văd mai întâi finalizate expertizele efectuate în dosar. Am recunoscut toate faptele, pe care le regret. Rugămintea mea este să îmi schimbați măsura preventivă. Am probleme pulmonare și acestea pot fi tratate doar în instituțiile spitalicești. Am o lucrare de stomatologie care a rămas neterminată și ar putea duce la septicemie. Vreau să vă aduc la cunoștință că doresc să acopăr din prejudiciu. Am un vecin are dorește să achiziționeze un imobil pe care îl dețin. Vreau să îmi manifest intenția de a acoperi o parte din prejudiciu, pentru a demonstra buna mea credință față de faptele comise”, a spus Secureanu în sala de judecată, potrivit Agerpres.

Acuzele DNA

Secureanu este acuzat de procurorii DNA că, după ce a fost numit manager în anul 2009, a conceput și pus în aplicare mai multe mecanisme prin care și-a însușit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum de 9.144.053 lei.

În rechizitoriul procurorilor DNA se arată că Secureanu și-a însușit sume de bani în numerar din casieria Spitalului “Malaxa”, cu justificarea achitării în numerar a unor bunuri și servicii evidențiate ca fiind livrate/prestate de două societăți comerciale cu comportament fiscal neadecvat. În realitate, aceste două societăți comerciale nu au livrat/prestat niciun bun/serviciu spitalului. Secureanu și-a însușit în acest mod suma totală de 1.944.537 lei.

Pe de altă parte, Secureanu a folosit și alte metode mai complexe, finalizate cu însușirea, din fondurile spitalului, a unor sume semnificative de bani, sub pretextul achitării altor servicii sau bunuri de care ar fi beneficiat instituția spitalicească și care s-au dovedit a fi fictive în totalitate.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Când a cerut să fie plasat în arest la domiciliu, Florin Secureanu le-a spus judecătorilor de la Curtea de Apel că și-a recunoscut faptele și că este dispus să-și vândă un imobil pentru a acoperi o parte din prejudiciul care i se impută. 'Vă aduc la cunoștință că regret faptele...

Preluat de la EVZ