Utilizatorii de internet au descărcat date prin intermediul internetului fix, în perioada menționată, cu o viteză medie de 109,1 Mbps, mai mare cu 45,3% faţă de media înregistrată în primele şase luni ale anului trecut, în condiţiile în care vitezele medii pentru conexiunile wireless sunt de trei ori mai mici decât cele pentru conexiunile cu fir.

În cazul internetului fix, au fost înregistrate viteze medii de descărcare de 180 Mbps pentru conexiunile prin fir, respectiv 60 Mbps pentru conexiunile de tip wireless.

”Vitezele medii pentru conexiunile de tip wireless sunt de aproximativ trei ori mai mici decât cele pentru conexiunile de tip fir, din cauza capacităţii limitate de transmisie a routerelor wireless, oferind de regulă viteze nominale de maximum 300 Mbps. În plus, în cazul transmisiunilor de tip Wi-Fi, viteza este influenţată negativ de distanţa faţă de emiţătorul/routerul wireless şi de existenţa unor obstacole între terminal şi emiţător”, se arată în raport.

În ceea ce priveşte descărcarea de date prin intermediul dispozitivelor mobile, a existat o scădere de 27,9% faţă de primele şase luni ale anului trecut, până la 19,99 Mbps.

”În paralel, viteza medie de download date internet mobil a scăzut cu 28%, de la 27,72 Mbps la 19,99 Mbps, pe fondul creşterii numărului de teste realizate de utilizatori pe acest segment şi traficului de date efectuat prin intermediul reţelelor mobile”, se arată în raport.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Utilizatorii de internet au descărcat date prin intermediul internetului fix, în perioada menționată, cu o viteză medie de 109,1 Mbps, mai mare cu 45,3% faţă de media înregistrată în primele şase luni ale anului trecut, în condiţiile în care vitezele medii pentru conexiunile wireless sunt de trei ori mai...

Preluat de la EVZ