Oficialii ONU susțin că foarte mulți dintre  copiii  sirieni  sunt ademeniți cu arme, cu bani de către milițiile locale pentru a fi transformați în soldați pe frontul contra ISIS, scrie NY, citat de către Digi 24.

Paulo Sergio Pinheiro, președintele Comisiei Internaționale de Anchetare a Republicii Arabe Siriene, a declarat că în ultimele luni a remarcat o „creștere semnificativă a recrutării de copii” în rândul Forțelor Democratice Siriene.  O acuzație pe care luptătorii kurzi și milițiile arabe, organizate sub numele generic al Forțelor Democratice Siriene, susținute de SUA, au  neagat-o  vehement.

La rândul său, Mustafa Bali, purtătorul de cuvânt al FDS, a declarat că  milițiile luptă împotriva recrutărilor de copii: „Cum putem fi acuzați de așa ceva? Neg toate aceste afirmații”.

Situația pe care o descriu medicii din cadrul organizațiilor umanitare privind copiii care au reușit să scape din Raqqa  este aceea a unei profunde apatii față de stimuli fizici, cum ar fi înțepătura unui ac de seringă. Doctorul Rajia Sharhan, care lucrează pentru UNICEF, a declarat că, de obicei, un copil la vârsta de 2 ani este „dificil de examinat medical”, deoarece „plânge, se zbate, iar asta e normal”. Dar copiii sirieni nu opun sub  nicio formă ci „doar se uită la mine, ca și cum mi-ar spune: fă ce vrei”, a adăugat  Sharhan.

Pe de altă parte, jurnaliștii de la NY Times au subliniat faptul că  că mulți copii au constant coșmaruri și își roagă mamele să-și acopere trupul de sus până jos cu haine, așa cum cere gruparea teroristă jihadistă. De asemenea, aceștia se joacă foarte des de-a războiul, împărțindu-se în luptători ISIS și miliții anti-ISIS. Această realitate cruntă poate fi observată în multe tabere de refugiați improvizate, unde bandana neagră legată la frunte și cântecele de propagandă jihadistă sunt uzuale  printre copiii sirieni.

 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Oficialii ONU susțin că foarte mulți dintre  copiii  sirieni  sunt ademeniți cu arme, cu bani de către milițiile locale pentru a fi transformați în soldați pe frontul contra ISIS, scrie NY, citat de către Digi 24.Paulo Sergio Pinheiro, președintele Comisiei Internaționale de Anchetare a Republicii Arabe Siriene, a declarat...

Preluat de la EVZ