Informaţia apare într-o interceptare ambientală aflată la dosarul cauzei, care în prezent se judecă la secret pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, din care reproducem un pasaj în exclusivitate. Deşi nu îi dă numele explicit, Bărăscu susţine că are un as în mânecă, respectiv „aprobarea vicepremierului”. La data la care avea loc discuţia, Cabinetul Ponta avea trei vicepremieri: Liviu Dragnea, care se ocupa de dezvoltarea regională, Daniel Chiţioiu – la finanţe şi Gabriel Oprea, pe domeniul apărare şi siguranţă naţională, acesta din urmă fiind şi singurul cu atribuţii în dotarea unei unităţi din sfera MAI.

Discuţia a avut loc în data de 23 septembrie 2015 în biroul lui Bărăscu, unde procurorii au montat o cameră video şi microfoane.

„ ( . . . )Bărăscu Adrian-Augustin (BAA): S-o pregătim cu tot ce ţi-am zis: scule… tot,tot, tot, tot, tot…[neinteligibil]… Vrem să terminăm până-n decembrie, dacă nu până în decembrie, până pe cincisprezece decembrie, douăzeci maxim, cu tot ce avem.

Gomeajă Marcel (GM): Trebuie să mă apuc să fac documentele chiar dacă nu sunt bani acuma, trebuie să fac documentele pentru… [neinteligibil]…

BAA: Avem cea mai mare carte în mânecă, aprobarea vicepremierului, pe care nu poate să o conteste nimeni.

GM: Nu, nu… [neinteligibil]

BAA: De ce am făcut achiziţii ca idioţii pentru că avem dotare… [neinteligibil]… sisteme de securitate, sisteme de siguranţă, sisteme de monitorizare, GPS, tot. Le avem aprobate de vicepremier. Mai mult de atât nu ştiu dacă la anul mai primeşte şi… [neinteligibil].. GM: Am înţeles!

BAA: Şi nu este păcat? Fă tot, am zis! Într-adevăr, e un efort mai mare, dar am rezolvat- o!

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Informaţia apare într-o interceptare ambientală aflată la dosarul cauzei, care în prezent se judecă la secret pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, din care reproducem un pasaj în exclusivitate. Deşi nu îi dă numele explicit, Bărăscu susţine că are un as în mânecă, respectiv „aprobarea vicepremierului”. La data la...

Preluat de la EVZ