Este cea mai aglomerată vară pentru vacanțe în străinătate din istorie, iar acest lucru dă bătăi de cap liniilor aeriene, aeroporturilor și pasagerilor, conform unei cercetări realizate de publicația The Independent.

Mii de călători rămân pe aeroporturi, după ce zborurile le sunt anulate, de pildă compania easyjet a avut weekendul trecut cel puțin 28 de zboruri rămase la sol.

Compania aeriană dă vina pe „spațiul aerian aglomerat, în special în zona Londrei, vremea proastă și întîrzieri ale controlului de trafic aerian”.

Aeroporturile Heathrow și Gatwick trebuie să gestioneze mult mai mulși pasageri decât numărul pentru care au fost ele concepute inițial.

La fel, spațiul aerian de deasupra Franței, folosit de peste 1.000 de zboruri britanice în fiecare zi, are mult prea puțini angajați ca și controlori de trafic. Iar controalele la pașapoarte în aeroporturile europene, tot mai stricte, fac să avem de-a face cu cozi de până la patru ore pentru a trece de controlul la frontieră, mii de zboruri fiind, astfel, amânate.

Pasagerii sunt nemulțumiți, de cozile la care stau, de anularea unor zboruri, de planurile date peste cap, de relațiile cu publicul. Fac reclamații, scriu pe rețelele de socializare, etc.

Aceste date au fost date publicității după incidentul de vineri, când un angajat de la aeroportul din Nisa, a lovit în față un pasager al companiei easyJet. Bărbatul l-a lovit pe pasagerul care avea în brațe un copilaș de doar nouă luni, după ce acesta s-a plâns de lipsa oricărei atenții pentru călători, pe parcursul celor 13 ore de întârziere pentru un zbor spre Marea Britanie.

Se așteaptă o decizie din partea autorităților britanice privind construirea unei alte piste în zona Londrei, pentru că atât aeroportul Heathrow, cât și Gatwick, au de gestionat un număr record de zboruri și pasageri. Sunt cele mai aglomerate aeroporturi din lume cu o singură pistă, precizează sursa citată.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Este cea mai aglomerată vară pentru vacanțe în străinătate din istorie, iar acest lucru dă bătăi de cap liniilor aeriene, aeroporturilor și pasagerilor, conform unei cercetări realizate de publicația The Independent. Mii de călători rămân pe aeroporturi, după ce zborurile le sunt anulate, de pildă compania easyjet a avut weekendul...

Preluat de la EVZ