Ministrul Muncii a făcut referiri la pensiile speciale, spunând că pe viitor o suplimentare a bugetului pentru aceste pensii nu este cea mai bună soluție:

„Acum toate pensiile sunt în plată și sunt bugetate, însă în ceea ce privește pensiile speciale, bugetul este de 6 miliarde de lei, acum. Este suportabil pentru bugetul de stat. Daca el va trebui să crească, va fi un impact bugetar considerabil, iar dacă va fi o sumă de bani la buget în plus, este de preferat să o acordăm acolo unde este nevoie”, a declarat Olguța Vasilescu, la Antena 3.

VASILESCU: Nu avem în plan SCHIMBAREA vârstei de PENSIONARE. ROMÂNII nu duc viața EUROPENILOR

Ministrul Muncii a declarat anterior ca Ordonanta de Urgenta care modifica legea pensiilor speciale se refera la toate categoriile de pensii speciale, nu doar la cele pentru militari, politisti si servicii secrete. 

Propriu-zis, ordonanța ar viza modificarea modului de actualizare a pensiilor și ar intra în vigoare de la 15 septembrie.

„Nu-i domeniul meu de competenţă, va comunica doamna Olguţa Vasilescu pe acest subiect. Vreau să vă reiterez încă o dată câteva situaţii care nu pot continua aşa: pensii de 30-35.000 lei pe lună. Algoritmul de calcul de astăzi permite ieşirea la pensie cu un venit mai mare decât salariul celui care lucrează. Nu cred că este o normalitate acest lucru. Sunt lucruri care trebuiesc clarificate (…) Sunt şi situaţii care nu sunt normale. De exemplu, primele 100 de pensii din MApN se situează între 15.000 lei şi 35.000 lei. Cele mai mari pensii sunt ale magistraţilor militari, 35.000 de lei este pensia unui magistrat militar”, a declarat ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu.

INDEMNIZAȚIA pentru MAME se PLAFONEAZĂ, SALARIILE polițiștilor CRESC, PENSIILE SPECIALE, modificate. Decizii majore în coaliția de guvernare

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Ministrul Muncii a făcut referiri la pensiile speciale, spunând că pe viitor o suplimentare a bugetului pentru aceste pensii nu este cea mai bună soluție:„Acum toate pensiile sunt în plată și sunt bugetate, însă în ceea ce privește pensiile speciale, bugetul este de 6 miliarde de lei, acum. Este...

Preluat de la EVZ