Ambasadorul americană la ONU, Nikki Haley, a afirmat duminică într-un mesaj în rețeaua Twitter că Statele Unite “au terminat cu discuțiile în legătură cu Coreea de Nord”, potrivit Reuters.

Nikki Haley, a afirmat duminică într-un mesaj în rețeaua Twitter că Statele Unite “au terminat cu discuțiile în legătură cu Coreea de Nord”, iar “China trebuie să acționeze. Japonia și Coreea de Sud trebuie să crească presiunea. Nu e doar o problemă a SUA. Va necesita o soluție internațională”.

Haley a mai distribuit și un link către fotografii de la manevre efectuate duminică de aviațiile militare americană, japoneză și sud-coreeană în peninsula Coreea. Statele Unite au participat la exercițiu cu două bombardiere supersonice B-1B, ca răspuns la lansarea de vineri a unei rachete balistice intercontinentale de către Phenian.

Ulterior, într-o declarație la Naținile Unite, ambasadoarea SUA a afirmat că “o nouă rezoluție a Consiliului de Securitate care nu crește semnificativ presiunea internațională asupra Coreei de Nord nu are nicio valoare. De fapt, este mai rea decât nimic, deoarece îi trimite dictatorului nord-coreean mesajul că comunitatea internațională nu dorește să se confrunte serios cu el”. “China trebuie să decidă dacă vrea în sfârșit să facă acest pas vital”, a adăugat ea.

Citește și: Venezuela: noi violențe în timpul alegerilor pentru o nouă Adunare Constituantă
Citește și: Vladimir Putin anunță reducerea personalului reprezentanțelor diplomatice SUA cu 755 de persoane | “Am așteptat mult timp schimbări pozitive în atitudinea SUA față de Rusia”

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/ambasadorul-american-la-onu-anunta-ca-sua-au-terminat-cu-discutiile-in-legatura-cu-coreea-de-nord-40670.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/ambasadorul-american-la-onu-anunta-ca-sua-au-terminat-cu-discutiile-in-legatura-cu-coreea-de-nord-40670-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv