José Felix Pineda, un avocat de 39 de ani, candidat la Adunarea Constituantă din Venezuela, care ar fi urmat să facă parte din echipa care ar urma să schimbe Constituția țării, dacă era ales, a fost asasinat în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor pentru alegerile controversate pentru care se înscrisese în cursă, potrivit news.ro.

Bărbatul a fost ucis în casa sa, de un grup de persoane care au tras de mai multe ori asupra sa, a anunţat Parchetul.

Venezuelenii merg duminică la urne pentru a alege delegaţii care să contribuie la rescrierea Constituţiei ţării, într-una dintre cele mai controversate alegeri din ţară.

Ţara din America de Sud, afectată de o criză economică gravă, se confruntă de patru luni cu o mişcare amplă de contestare a puterii socialiste. Peste 110 oameni şi-au pierdut viaţa.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
José Felix Pineda, un avocat de 39 de ani, candidat la Adunarea Constituantă din Venezuela, care ar fi urmat să facă parte din echipa care ar urma să schimbe Constituția țării, dacă era ales, a fost asasinat în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor...

Preluat de la EVZ