Părinții care vor refuza vaccinarea copiilor vor fi amendați cu sume de până la 10.000 lei, măsura înscriindu-se într-un pachet care vizează scăderea numărului de îmbolnăviri în rândul micuților.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, anunță sancțiuni pentru cei care refuză vaccinarea copiilor, transmite TVR: 

În noua lege a sănănății există obligații exprese și există prevăzut faptul că părintele care semnează că nu-și vaccinează copilul își asumă toată responsabilitatea. Am făcut apel prin Casa Națională de Asigurări la toate farmaciile din țară să afișeze mesaje pro vaccinare pentru rujeolă. În același timp, fiecare director de direcție de sănătate publică își face propria strategie. Voi avea săptămâna viitoare o videoconferință cu aceștia pentru a afla care sunt pașii pe care i-au făcut’.

Dacă există contraindicații la vaccinare, părinții pot lua o scutire de la Comisia Județeană de Vaccinare. Iar pentru cei care nu au probleme medicale, e nevoie de dovada unui calendar de recuperare.

În caz contrar, părinții, dar și cadrele medicale responsabile vor fi sancționați, măsurile mergând de la avertismente până la amenzi de până la 10.000 de lei.

Potrivit raportului făcut public de Ministerul Sănătății, de la debutul epidemiei de rujeolă, din februarie anul trecut, și până în prezent s-au înregistrat 32 de decese, iar numărul total de cazuri de îmbolnăviri este de 8.246, transmite România TV.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/parintii-care-nu-si-vaccineaza-copiii-amendati-cu-10-000-lei-224-mii-de-micuti-restantieri-la-vaccinare-40631.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/parintii-care-nu-si-vaccineaza-copiii-amendati-cu-10-000-lei-224-mii-de-micuti-restantieri-la-vaccinare-40631-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv