MAI dă asigurări că nu a iniţiat şi nu are un astfel de proiect în lucru. Totodată, apreciază că orice posibile modificări în acest domeniu trebuie să ţină cont de interdicţiile, pericolele şi riscurile specifice funcţiilor pe care le îndeplinesc angajaţii din sistemul de ordine şi siguranță publică.

Președintele SNPPC a declarat că „dacă un poliţist a rezistat şi nu a murit 26 de ani, legiuitorul îi oferă un bonus de 13 ani, care se scade din vârsta standard, din 60 de ani, adică poate să iasă la 47 de ani la pensie doar dacă a lucrat în speciale. Acum vor să mărească vârsta de pensionare pe la 55 de ani pentru că oamenii pleacă, neavând condiţii şi salarii. (..) Mi-e greu să spun acum, dar am înţeles că va scădea undeva între 30-50 de procente cuantumul la pensie.”

Ministerul de Interne a mai făcut și o serie de clarificări cu privire la acuzațiile lui Dumitru Coarnă care cere plafonarea pensiilor mari și acuză ministerul de infracțiuni.

Potrivit președintelui SNPPC „comisarul-şef de la Slatina, Popescu Alina a fost adusă la 1 ianuarie la MAI, i-au majorat salariul, consistent, au ţinut-o fix 6 luni, cât zice legea, au pensionat-o la 44 de ani şi au reîncadrat-o pe aceeaşi funcţie, deci pensie zece mii de lei şi, acum, cu salariul, trece de douăzeci de mii lei. Este ilegal! Este o infracţiune. Este consilier de ministru în MAI.”

MAI afirmă că „Alina Popescu a fost eliberată din funcţie şi pusă la dispoziţie în luna iunie, ca urmare a încetării mandatului demnitarului – odată cu schimbarea Guvernului Grindeanu. La acel moment, aceasta a optat pentru a ieşi la pensie, în condiţiile art. 69 alin. 1, lit. j din Statutul poliţistului, vârsta acesteia fiind de 44 ani și 7 luni. Ulterior, în luna iulie, după numirea noului Guvern, persoana a fost încadrată în funcţia de consilier al ministrului, ca personal contractual, în condiţiile Ordonanţei 32/1998 privind organizarea cabinetului demnitarului din administraţia publică centrală.”

rootstireaActualitate/EsentialSocial
MAI dă asigurări că nu a iniţiat şi nu are un astfel de proiect în lucru. Totodată, apreciază că orice posibile modificări în acest domeniu trebuie să ţină cont de interdicţiile, pericolele şi riscurile specifice funcţiilor pe care le îndeplinesc angajaţii din sistemul de ordine şi siguranță publică.Președintele SNPPC...

Preluat de la EVZ