Gabriel a subliniat importanța presiunilor economice asupra Rusiei, după implicarea Moscovei în conflictul ucrainean. Dar a subliniat, într-o declarație, că „Germania nu va accepta în nicio circumstanță o aplicare extrateritorială a acestor sancțiuni ale americanilor împotriva companiilor europene”.

„Politica de sancțiuni nu este un instrument potrivit sau adecvat pentru a promova interesele exporturilor naționale și ale sectorului energetic intern”, a spus el.

Națiunile europene au protestat față de decizia Washingtonului, care afectează firme europene, nu doar rusești – noile sancțiuni vor lovi companiile implicate în construcția unei nou conducte, care va aduce gazul rusesc pe sub Marea Baltică, până în Germania.

Nemții se tem că SUA ar putea folosi sancțiunile împotriva gazului rusesc pentru a-l elimina din Europa, în favoarea propriilor exporturi de energie, scrie Euractiv.

UE a avertizat că va lua măsuri similare împotriva SUA, dacă acestea continuă sancțiunile fără a ține cont de îngrijorările sale.

Sancțiunile împotriva rușilor au fost coordonate până acum, de pe ambele maluri ale Atlanticului, într-un front occidental rămas de pe vremea Războiului Rece, susține sursa citată.

Joi, Senatul SUA a adoptat un nou pachet de sancțiuni, în ciuda îngrijorărilor europene – legea a fost trimisă președintelui Donald Trump, care trebuie să decidă dacă o promulgă sau o respinge.

Ministerul rus de Externe a răspuns prin a cere americanilor să-și reducă numărul diplomaților de pe teritoriul Rusiei și va confisca proprietăți ale ambasadei SUA în Rusia.

În același timp, Comisia germană pentru Relații Economice Est-Europene, o asociație importantă din industria germană, a spus, ieri, că Europa ar trebui să se pregătească pentru a răspunde la fel, dacă SUA propun noi sancțiuni contra Rusiei și lovesc în interesele firmelor nemțești.

„Sancțiunile pe care le vor ei împotriva proiectului gazoductului par menite să crească exporturile de energie americane în Europa, să creeze locuri de muncă în SUA și să întărească politica externă americană”, a spus Michael Harms, șeful unui grup industrial german.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Gabriel a subliniat importanța presiunilor economice asupra Rusiei, după implicarea Moscovei în conflictul ucrainean. Dar a subliniat, într-o declarație, că „Germania nu va accepta în nicio circumstanță o aplicare extrateritorială a acestor sancțiuni ale americanilor împotriva companiilor europene”.„Politica de sancțiuni nu este un instrument potrivit sau adecvat pentru a...

Preluat de la EVZ