Vineri, un avion rusesc de pasageri, de tip S7, cu Dmitri Rogoin la bord, care mergea de la Moscova la Chișinău, a fost oprit din a intra în spațiul aerian românesc, din cauza faptului că oficialul rus se află pe lista de sancțiuni a UE la adresa Rusiei și îi este interzisă intrarea pe teritoriul statelor membre.

La bordul avionului se aflau 160 de pasageri. Aparatul a zburat în cerci deasupra Ungariei, apoi a mers la Minsk, pentru realimentare și pentru a contacta autoritățile rusești. Rogozin s-a întors de acolo la Moscova.

„O să fiu alături de președintele Dodon la inaugurarea noului mandat al lui Rouhani în Teheran, și ne vom întâlni pe marginea acestui eveniment. Desigur că vom discuta probleme serioase, avem nevoie de garanții, de răbdare, nu mai putem avea încredere în garanțiile oferite de acești obtuzi naționaliști”, a spus Rogozin pentru presa rusă.

Ministerul rus de Externe a protestat față de decizia României de a interzice survolul avionului rusesc.

Președintele moldovean, Igor Dodon, a declarat anterior că Rogozin și-a confirmat vizita în Republica Moldova, în ciuda încercărilor autorităților de la Chișinău de a anula vizita unei delegații rusești, cu avioane militare, la aniversarea a 25 de ani de la războiul din Transnistria.

Pe de altă parte, Rogozin susține că ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, ar fi vrutsă treacă prin Moscova, după incidentul cu avionul, dar și-a schimbat ruta de zbor, în ultimul moment, scrie presa de la Moscova.

Meleșcanu s-a aflat într-o vizită în Kazahstan, în perioada 27-28 iulie, pentru participarea la Ziua României în cadrul expoziției internaționale „EXPO 2017 Astana Future Energy”. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Vineri, un avion rusesc de pasageri, de tip S7, cu Dmitri Rogoin la bord, care mergea de la Moscova la Chișinău, a fost oprit din a intra în spațiul aerian românesc, din cauza faptului că oficialul rus se află pe lista de sancțiuni a UE la adresa Rusiei și...

Preluat de la EVZ