Deputatul liberal spune liderul PSD urmărește de fapt crearea Fondului Suveran de Investiții. Liviu Dragnea ar fi avut, în concediul din Grecia, „niște discuții” – cu interlocutori pe care Predoiu nu îi precizează –  inclusiv pe teme de justiție, în urma cărora e posibil să  fi decis convocarea Parlamentului, explică liderul PNL. Liberalul formulează aceste ipoteze sub forma unor întrebări adresate public liderului PSD:

„Liviu Dragnea convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară. Tudose a anunțat că ar fi vorba de o lege privind fuzionarea ELCEN cu RADET. Înclin să cred că poate fi vorba și de ceva mai serios ținut deocamdată în secret. De aceea, îl întreb public pe L Liviu Dragnea câteva lucruri:
Intenționează să propună un proiect de lege privind crearea Fondului Suveran de Investiții acum în sesiunea extraordinara?

A avut discuții pe această temă, recent, în Grecia?

Daca da, cu cine a avut acele discuții și ce a hotărât să facă în urma lor?

Este adevarat ca a avut discuții și pe teme de Justiție și ce a hotărât în urma lor?

În Fondul Suveran ar urma să intre, conform declarațiilor anterioare ale lui Liviu Dragnea, acțiuni ale statului la cele mai profitabile societăți de stat. 

Publicul din România, cetățenii români, au dreptul să afle răspunsurile la aceste întrebări,” concluzionează Cătălin Predoiu, pe Facebook, ilustrându-și postarea cu o tablă de șah pe care a fost făcută o primă mutare, a pionului.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, le-a transmis, printr-un sms, un mesaj parlamentarilor că intenționează să convoace Parlamentul, pentru a discuta problema ELCEN.

Ulterior, liderul PNL, Ludovic Orban anunță planul de acțiune al liberalilor în sesiunea extraordinară. Președintele liberal a spus că parlamentarii PNL vor avea câteva solicitări de introducere pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare, printre care audierea ministrului Finanţelor, Ionuț Mișa, care să prezinte datele referitoare la execuţia bugetară „catastrofală” pe primele şase luni ale anului. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Deputatul liberal spune liderul PSD urmărește de fapt crearea Fondului Suveran de Investiții. Liviu Dragnea ar fi avut, în concediul din Grecia, „niște discuții” - cu interlocutori pe care Predoiu nu îi precizează -  inclusiv pe teme de justiție, în urma cărora e posibil să  fi decis convocarea Parlamentului, explică...

Preluat de la EVZ