„O familie din localitate acuză un medic de gardă de pe secţia de Ginecologie că nu a vrut să asiste la naşterea copilului şi, ca urmare, bebeluşul s-a născut cu grave probleme de sănătate. Medicul este acum cercetat de poliţişti pentru vătămare corporală din culpă, vină pe care o recunoaşte, după cum reiese dintr-o convorbire pe care a avut-o cu tatăl bebeluşului”, a scris ziarul local Glasul hunedoarei.

Directorul medical al spitalului a declarat pentru Glasul Hunedoarei: „Situația colegului nostru este delicată, având în vedere că el este în stadiu terminal, având o boală incurabilă.

Din punctul nostru de vedere, a fost o naștere absolut normală, la o mamă care mai născuse încă trei copii, în spitalul din Hunedoara. Copilul a primit de la neonatolog scor APGAR bun, respectiv 8. Ulterior s-au complicat lucrurile.

 A făcut o infecție, din cauză că mama era diabetică, avea tensiune și infecție urinară. A fost transferat la spitalul din Deva, după care cei de la Deva au considerat că trebuie transferat într-o clinică.

Copilul a rămas cu niște sechele neurologice, care este posibil să se remită, posibil să nu se remită. Aceste lucruri pot fi din multiple cauze. S-a făcut ecografie, copilul era mare, era deja angrenat, a născut normal, nașterea a durat 35 de minute… Din punct de vedere medical nu ne putem lega de mare lucru”.

Din nefericire, medicul Lazăr Nan-Gheorghe a încetat din viață după 35 de ani în slujba pacienților în Spitalul Hunedoara, informează curentul.info.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
„O familie din localitate acuză un medic de gardă de pe secţia de Ginecologie că nu a vrut să asiste la naşterea copilului şi, ca urmare, bebeluşul s-a născut cu grave probleme de sănătate. Medicul este acum cercetat de poliţişti pentru vătămare corporală din culpă, vină pe care o...

Preluat de la EVZ