Pentru că s-a dezvoltat o întreagă industrie și este o modă schimbarea sexului în SUA, peste ocean  a început o dezbatere între eticienii, medicii și juriștii cu privire la drepturile copilului și la discernământul acestuia cu privire la distincția dintre cele două sexe – relatează TVR.

Un raport Human Rights atrage atenția că cei care au trecut printr-o asemenea operaţie sunt dependenți de tratamente hormonale toată viața şi au ajuns la adolescenţă sau maturitate cu probleme psihologice grave.

Documentul, care conține peste 160 de pagini, prezintă date legate de efectele colaterale ale operaţiilor la persoanele intersex, iar procedurile chirurgicale sunt ireversibile.

Efectele acestor proceduri se văd în timp. Uneori duc la sterilitate şi traume psihologice, în timp ce beneficiile ar fi nedovedite în mare parte, se arată în raportul Human Rights.

Intersexualitatea presupune existenţa trăsăturilor specifice ambelor sexe la o persoană, fie că acest lucru este vizibil la nivelul organelor sexuale externe, fie că el nu poate fi văzut, deoarece presupune modificări interne.

1,7% dintre bebeluşii din SUA sunt diferiţi de ceea ce se numeşte băieţel sau fetiţă.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Pentru că s-a dezvoltat o întreagă industrie și este o modă schimbarea sexului în SUA, peste ocean  a început o dezbatere între eticienii, medicii și juriștii cu privire la drepturile copilului și la discernământul acestuia cu privire la distincția dintre cele două sexe – relatează TVR.Un raport Human Rights...

Preluat de la EVZ