În urma acţiunii forţelor speciale, patru persoane au fost arestate la Syndey, aşa cum a informat premierul australian Malcolm Turnbull, potrivit AFP, citată de Agerpres. „Pot anunţa că noaptea trecută a avut loc o importantă operaţiune de contraterorism pentru a dejuca un complot terorist ce viza doborârea unui avion”, a declarat premierul australian.

În urma celo întâmplate, măsurile de securitate au fost consolidate pe principalele aeroporturi din ţară: „Ameninţarea teroristă este extrem de reală”, a avertizat Turnbull. 

Cei patru bărbaţi, a căror vârstă nu a fost dezvăluită, au fost arestaţi sâmbătă, în patru cartiere diferite din Sydney, între care şi centrul oraşului. „Credem că este vorba de terorism de inspiraţie islamică. Trebuie să anchetăm mai profund ceea ce se ascunde exact în spatele acestui lucru”, a declarat comisarul Andrew Colvin, din cadrul poliţiei federale australiene. 

Despre acest subiect, jurnaliştii cotidianului Daily Telegraph din Sydney au scris că ar fi fost vorba de un zbor intern care era vizat de terorişti. În Australia, autorităţile erau oricum în stare de alertă, având în vedere atacurile jihadiste din ultimii ani, printre care şi uciderea unui angajat al poliţiei la Sydney de către un adolescent de 15 ani. 

Până în prezent au fost dejucate 12 atacuri şi 60 de persoane au fost inculpate de la ridicarea nivelului de alertă în septembrie 2014. Australia participă la coaliţia internaţională condusă de SUA, care desfăşoară raiduri aeriene împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în Irak şi Siria încă din anul 2014.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
În urma acţiunii forţelor speciale, patru persoane au fost arestate la Syndey, aşa cum a informat premierul australian Malcolm Turnbull, potrivit AFP, citată de Agerpres. „Pot anunţa că noaptea trecută a avut loc o importantă operaţiune de contraterorism pentru a dejuca un complot terorist ce viza doborârea unui avion”, a...

Preluat de la EVZ