„Sunt femeie, am 32 de ani, sunt necăsătorită, am părul roz, tatuaj pe spate, vorbesc mult şi colorat şi nu prea dau pe la biserica. Unde mai pui că sunt şi mitică (bucureşteancă). Şi da, cu toate astea, de un an de zile sunt primarul comunei Petriş din judeţul Arad. 

Un Primar tânăr, independent şi idealist, care crede în oameni şi în potenţialul lor de a face lucruri măreţe. Ce să mai, o naivă… (…)”. este mesajul postat de Irina Onescu (Pisi) pe paginea ei de socializare.

„Foaie verde lămâiță, Irina e primăriță”, îi cântă jurnaliștii arădeni proaspetei primărițe din Petriș. Este vorba de Irina Onescu, mai cunoscută în București, decât în Arad. Noul primar al comunei Petriș are doar 31 de ani și este cu siguranță cel mai nonconformist din județ. A lucrat pentru MTV, unde a produs emisiunea „MTV Passport”, iar ulterior a organizat, în țară, festivaluri de muzică.

Despre ea

S-a născut și a crescut în București, unde a învățat la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, iar ulterior a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea București.

În 2008, la doar 23 de ani, și-a luat inima în dinți a început o afacere pe cont propriu. Și-a înființat propria firmă de producție audio-video, realizând pentru MTV România o mini serie intitulată „MTV Passport”. A călătorit prin lume, dar după câțiva ani a lăsat cariera de succes în televiziune și viața agitată din Capitală pentru a se stabili în micul sat arădean, care are 500 de locuitori, notează jurnaliștii arădeni.

Cum a ajuns bucureșteanca la Petriș

Irina a călcat pentru prima dată pe Valea Mureșului la vârsta de doi ani. Părinții ei, care erau de profesie geologi, veneau în delegații în zonă și s-au îndrogostit pur și simplu de plaiurile arădene. Astfel, în 1991, familia a cumpărat o casă în Petriș, iar Irina și-a petrecut toate vacanțele în localitate. În 2011, a decis să se stabilească definitiv în satul arădean, dar și-a continuat afacerile, devenind organizator de evenimente, în mod special festivaluri de muzică, explică jurnaliștii de la publicația citată.

Iar proiectele ei nu sunt mici. Spre exemplu, „Route68 Summerfest”, un festival care s-a desfășurat în județul Hunedoara în perioada 2011-2014, a adunat 80 de artiști de renume pe scenă, în cele patru ediții.

Pentru că vrea să promoveze satul care a adoptat-o, de doi ani proaspăta primăriță organizează anual un maraton de ciclism. Așa s-a născut „Drumul Regelui”, un eveniment care anul acesta a sărbătorit cea de-a treia ediție, notează aradon.ro.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
„Sunt femeie, am 32 de ani, sunt necăsătorită, am părul roz, tatuaj pe spate, vorbesc mult şi colorat şi nu prea dau pe la biserica. Unde mai pui că sunt şi mitică (bucureşteancă). Şi da, cu toate astea, de un an de zile sunt primarul comunei Petriş din judeţul...

Preluat de la EVZ