Astfel, se pare că Liviu Pop a hotărât să-și închidă sau să-și suspende contul de Facebook, de vreme ce pagina personală a ministrului Educației nu mai poate fi găsită pe rețeaua de socializare.

După ce a anunțat intenția introducerii în școli a unui manual de sport, susținând că este nevoie de astfel de cărți de pregătire sportivă practică la clasele V-VIII pentru 40 de discipline sportive, Liviu Pop a enumerat, într-o postare făcută sâmbătă pe Facebook, și o listă cu programele școlare pentru învâțământ gimnazial, pentru care ar trebui să existe manuale, listă care are 118 poziții.

Printre acestea se aflau 40 de manuale de pregătire sportivă la diferite materii, 10 manuale de educație muzicală pentru diferite minorități, 16 manuale de religie pentru mai multe culte și 15 manuale pentru istoria și tradițiile minorităților.

La capitolul educației fizică, Liviu Pop consideră că ar trebui să se regăsească şi manuale de Pregătire sportivă practică pentru Atletism, Badminton, Baschet, Baseball, Canotaj, Dans sportiv, Fotbal, Gimnastică artistică feminină, Gimnastică artistică masculină, Gimnastică ritmică, Haltere, Handbal, Hochei pe gheaţă, Hochei pe iarbă, Înot, Judo, Kaiac-canoe, Karate, Lupte greco-romane, Lupte libere, Orientare sportivă, Patinaj artistic, Patinaj viteză, Polo pe apă, Rugby, Sanie, Sărituri în apă, Schi alpin, Schi biatlon, Schi fond, Schi orientare, Schi sărituri, Scrimă, Softball, Sport aerobic, Şah, Tenis, Tenis de masă, Volei şi Yachting.

Ministrul Educației explica, vineri, că noul manual de educație fizică, care urmează să fie introdus pentru prima dată în acest an, elevilor de clasa a V-a, a fost realizat la sugestia specialiștilor de la Academia Română și de la facultățile de profil din țară.

Liviu Pop, a fost corectat de o moderatoare, după ce a făcut un dezacord nepermis, mai ales pentru un profesor. Intervenind telefonic într-o emisiune la Antena 3, ministrul Educaţiei Naţionale a spus:  „Nu putem să fim din punct de vedere al Ministerului Educaţiei Naţionale nepăsători la ceea ce se întâmplă în sistemul de învăţământ universitar, este o palmă pe care câţiva inconştienţi din acest sistem o dă …”, a afirmat el.

Dar, imediat moderatoarea Antenei 3 l-a corectat: „O dau!”.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Astfel, se pare că Liviu Pop a hotărât să-și închidă sau să-și suspende contul de Facebook, de vreme ce pagina personală a ministrului Educației nu mai poate fi găsită pe rețeaua de socializare.După ce a anunțat intenția introducerii în școli a unui manual de sport, susținând că este nevoie de...

Preluat de la EVZ