Sunset Sea-mphony 2017” a început ieri seară, în aer liber, pe faleza Cazinoului cu două concerte, iar de astăzi până în 27 august, iubitorii muzicii sunt invitați în fiecare seară de la ora 20,00 la câte un specatcol de o oră. Potrivit organizatorilor, concertele se vor desfășura pe platoul din zona grupului statuar „Pescarii”, până pe 12 august 2017, și în zona amfiteatrului statuii lui Mihai Eminescu, în perioada 13 -27 august. Publicul poate asista în mod gratuit la toate concertele. În eventualitatea în care unul sau mai multe concerte nu vor putea avea loc din cauza condițiilor meteo nefavorabile, acestea vor fi reprogramate in diminețile zilelor de weekend.

Orchestra din Cluj, compusă din peste 20 de instrumentiști, a interpretat arii din opere celebre, dar și reinterpretări ale unor coloane sonore, din „Gladiatorul” și din serialul „Urzeala Tronurilor”. Iar câțiva spectatori, la interpretarea unor tangouri celebre, nu s-au sfiit să danseze sub clar de lună. „Pentru noi a fost o experiență unică. S-a creat o legătură puternică între public și orchestră, o legătură ca în niciun alt gen de spectacol”, a spus dirijorul Răzvan Metea. Și pentru orchestra sa a fost o experiență inedită să cânte în aer liber la malul mării, pe scaune, fără podium, înconjurați de public. “Concertele la apus de soare, la malul mării, în aer liber, reprezintă un eveniment inedit atât pentru iubitorii muzicii clasice cât şi pentru cei care preferă genuri diferite, de exemplu pop-rock”, a declarat managerul proiectului, Georgiana Rusu. 

Repertoriul concertelor este variat, accesibil pentru publicul larg şi cuprinde piese celebre de muzică simfonică precum şi adaptări pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute, evergreen-uri, hit-uri pop-rock româneşti şi străine, cântece cunoscute de muzică populară românească sau melodii celebre de pe coloana sonoră a filmelor. Pentru o cât mai mare diversitate muzicală, au fost stabilite mai multe repertorii distincte a câte 60 de minute, care vor fi prezentate fără ca programul să fie acelaşi. Proiectul Sunset Sea-mhony este organizat de Georgiana Rusu PFA şi este finanţat de Primăria Constanţa, cu suma de 334.800 lei.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/sunset-sea-mphony-seara-1-a.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/sunset-sea-mphony-seara-1-a-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Sunset Sea-mphony 2017” a început ieri seară, în aer liber, pe faleza Cazinoului cu două concerte, iar de astăzi până în 27 august, iubitorii muzicii sunt invitați în fiecare seară de la ora 20,00 la câte un specatcol de o oră. Potrivit organizatorilor, concertele se vor desfășura pe platoul...

Preluat de la EVZ