În fiecare an, data de 30 iulie, este marcată ca fiind Ziua mondială a luptei împotriva traficului de persoane.

Această zi a fost instituită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, prin Rezoluția 68/192, la 18 decembrie 2013, pentru a crește gradul de conștientizare a situației victimelor traficului de ființe umane și pentru promovarea protecției drepturilor lor, potrivit www.un.org.

În 2010, Adunarea Generală a ONU a adoptat Planul Global de acțiune pentru combaterea traficului de persoane, îndemnând guvernele din întreaga lume să adopte măsuri coerente și coordonate pentru a învinge acest flagel. Planul prevede integrarea luptei împotriva traficului de ființe umane în programele mai largi ale ONU, pentru a stimula dezvoltarea și consolidarea securității în întreaga lume.

Traficul de persoane este o problemă globală și reprezintă dintre cele mai grave infracțiuni din lume, care afectează viața a milioane de oameni și le lezează demnitatea. Traficanții înșeală femei, bărbați și copii din toate colțurile lumii și îi forțează să intre în situații prin care sunt exploatați.

Multe dintre persoanele traficate sunt obligate să muncească forțat, să cerșească sau, și mai grav, să-și doneze organele pentru a fi comercializate de traficanți, menționează www.unodc.org citat de agenția Agerpres.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/30-iulie-ziua-mondiala-a-luptei-impotriva-traficului-de-persoane-40630.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/30-iulie-ziua-mondiala-a-luptei-impotriva-traficului-de-persoane-40630-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv