Poliția Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară își respectă obligațiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanța competentă.

În ultima săptămână, la nivel național, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 163 de persoane și au fost înregistrate 12 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse inițial, cu alte măsuri.

În perioada 21 – 28 iulie, la nivel național, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 163 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligații în sarcina persoanelor față de care au fost dispuse.

Astfel, polițiștii desfășoară activități specifice față de 36 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu ?i față de 127 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Tot în această perioadă, la nivel național, au fost înregistrate 12 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse inițial, cu alte măsuri.

Astfel, într-un caz, măsura controlului judiciar a fost înlocuită cu arestul la domiciliu, în alte 2 cazuri a fost înlocuită cu arestarea preventivă, în 2 cazuri a fost înlocuită cu măsura condamnării cu executare, în alte 2 cazuri, cu cea a condamnării cu suspendare, iar într-un caz a fost înlocuită cu o măsura educativă.

De asemenea, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită, în 2 cazuri, cu măsura arestării preventive, într-un caz, cu măsura condamnării cu executare ?i într-un alt caz, cu măsura internării într-un centru educativ.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/163-de-persoane-plasate-sub-supraveghere-judiciara-in-ultima-saptamana-40632.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/163-de-persoane-plasate-sub-supraveghere-judiciara-in-ultima-saptamana-40632-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv