Condusul pentru mai mult de două ore pe zi afectează în mod negativ nivelurile de IQ, au avertizat oamenii de știință.

În ceea ce ar putea veni ca nişte știri nedorite pentru şoferii de vârstă mijlocie, un studiu recent a constatat că perioadele lungi de la volan ar putea accelera efectele vârstei asupra creierului.

Cercetătorii spun că rezultatele ar putea fi explicate prin faptul că mintea este mai puțin activă în călătoriile cu mașini lungi.

Cercetatorii au descoperit că nu numai această proporţie de subiecţi au de obicei un coeficient de inteligenţă redus, dar scorul lor IQ a scazut mai repede pe parcursul studiului decat cei care au condus puţin, sau chiar deloc.

Kishan Bakrania, epidemiolog la Universitatea din Leicester, a declarat pentru The Sunday Times: „Știm că condusul în mod regulat, pentru mai mult de două sau trei ore pe zi, este rău pentru inima ta”.

„Această cercetare sugerează că este și rău pentru creierul tău, poate pentru că mintea ta este mai puțin activă în acele ore”.

Studiile anterioare au descoperit că perioadele lungi de inactivitate afectează în mod negativ puterea creierului, iar cercetările efectuate de Dr. Bakrania arată rezultate similare pentru cei care au vizionat mai mult de două ore de televiziune pe zi.

Dar studiul a constatat, de asemenea, că utilizarea computerelor a stimulat de fapt obiectele cognitive ale oamenilor, ceea ce i-a determinat pe oamenii de știință să propună un alt factor potențial pentru efectele negative ale condusului.

„Condusul provoacă stres și oboseală, cu studii care arată legăturile dintre acestea și declinul cognitiv”, a mai spus doctorul, conform Daily Mail.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Condusul pentru mai mult de două ore pe zi afectează în mod negativ nivelurile de IQ, au avertizat oamenii de știință.În ceea ce ar putea veni ca nişte știri nedorite pentru şoferii de vârstă mijlocie, un studiu recent a constatat că perioadele lungi de la volan ar putea accelera...

Preluat de la EVZ