O declaraţie în acest sens a fost făcută de Dmitri Rogozin într-un interviu acordat sâmbătă presei ruse, din care un fragment a fost difuzat de postul de televiziune “Rossia 24”. „Răspuns, desigur, va exista. Vom stabili cu exactitate cine a fost spatele acestor decizii la Chişinău, Bucureşti, Budapesta, Bruxelles. Vom identifica persoanele care au luat aceste decizii. Sancţiunile noastre vor fi pe măsură şi foarte punctuale”, a avertizat vicepremierul rus. 

Rusia a protestat vineri faţă de decizia Bucureştiului de a interzice unui avion de linie pe ruta Moscova-Chişinău în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin să survoleze teritoriul României, calificând aceasta drept o “provocare deliberată, care aduce un prejudiciu serios relaţiilor bilaterale”, a declarat vineri Ministerul de Externe rus, citat de agenţia de presă TASS. 

Vizita vicepremierului Dmitri Rogozin – responsabil de industria apărării din executivul rus – la Chişinău şi apoi în Transnistria a eşuat vineri din cauza refuzului României de a permite avionului de pasageri să traverseze spaţiul său aerian, notează agenţia de presă citată. 

Dmitri Rogozin era aşteptat la Chişinău de preşedintele Igor Dodon, împreună cu care urma să participe la o ceremonie organizată la Tighina, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la lansarea misiunii de menţinere a păcii în Transnistria, în 1992, scrie Agerpres. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
O declaraţie în acest sens a fost făcută de Dmitri Rogozin într-un interviu acordat sâmbătă presei ruse, din care un fragment a fost difuzat de postul de televiziune 'Rossia 24'. „Răspuns, desigur, va exista. Vom stabili cu exactitate cine a fost spatele acestor decizii la Chişinău, Bucureşti, Budapesta, Bruxelles....

Preluat de la EVZ