(…)De asemenea, dacă nu vă cer prea mult, aș prefera să nu mai citați trunchiat, parțial, PENTRU A INDUCE CU BUNĂ ȘTIINȚĂ ÎN EROARE! Ziceți așa, domnule Procuror General: „Ma(i) mult, la paragraful nr. 38 din Decizia Curții Constituționale nr. 430 din 21 iunie 2017 se prevede că: “activitatea unei comisii de anchetă nu are nici o tangență cu o anchetă judiciară”. – UPS! Avem o problemuță aici, domnule Augustin Lazăr (…)

…Vă solicit să spuneți PUBLIC:

1. De ce încercați să-i păcăliți pe cetățenii României spunând că nu ne puteți transmite documentele solicitate având în vedere art. 285 din Codul de procedură penală?

Domnule Lazăr, e complet FALS ce spuneți! După cum sper că nu ați uitat, Dosarul 213/P/2017 a fost CLASAT! Deci „acțiunea penală a fost STINSĂ”! După cum, nădăjduiesc, cunoașteți, „Normele de procedură penală reglementează DESFĂȘURAREA PROCESULUI PENAL și a altor proceduri judiciare în legătură cu o cauză penală”. Pe cale de consecință JURIDICĂ și LOGICĂ, normele de procedură NU SE APLICĂ DUPĂ CLASAREA UNUI DOSAR. …Pentru numele bunului-simț și al PROFESIONALISMULUI, domnule Lazăr!

Art. 285 CPP („Procedura DIN CURSUL URMĂRIRII PENALE este nepublică”) pur și simplu NU SE APLICĂ DUPĂ CLASAREA UNUI DOSAR, domnule Procuror General al României, DEOARECE NU NE AFLĂM ÎN CURSUL URMĂRIRII PENALE!

În plus, NU EXISTĂ nicio prevedere legală care să vă interzică să „dați curs acestei solicitări”!

2. De ce încercați să-i păcăliți pe cetățenii României făcând referire la prevederile art. 111 din Constituția României?

Domnule Augustin Lazăr, art. 111 din Constituția României NU INTERZICE punerea la dispoziția comisiei parlamentare de anchetă a unui dosar clasat! De asemenea, coroborarea cu art. 285 din Codul de procedură penală este NEAPLICABILĂ în cazul unui dosar CLASAT – deci NU schimbă cu absolut NIMIC situația!

3. De ce încercați să-i păcăliți pe cetățenii României spunând că nu permite Codul de procedură penală accesul la dosar decât persoanelor prevăzute de acest Cod, în condițiile în care, cum am arătat foarte CLAR mai sus, „normele de procedură” NU SE APLICĂ DUPĂ CLASAREA UNUI DOSAR? Alin. (1) al art.94 CPP, care prevede că „Avocatul părților și al subiecților procesuali principali are dreptul de a solicita consultarea dosarului pe tot parcursul procesului penal” NU SE APLICĂ DUPĂ CLASAREA UNUI DOSAR, deoarece NU NE AFLĂM ÎN „PARCURSUL PROCESULUI PENAL”.

…Zău, domnule Procuror General al României, toate acestea – cu tot respectul pentru funcția pe care o dețineți – sunt chestiuni ușor de înțeles și pentru un GÂGĂ al legii! Ele nu reprezintă nicidecum complexități care ar trebui „analizate”…

Ar mai fi și altele de spus, dar consider că este SUFICIENT!” (…), a scris Liviu Pleşoianu AICI

rootstireaActualitate/Esential
(...)De asemenea, dacă nu vă cer prea mult, aș prefera să nu mai citați trunchiat, parțial, PENTRU A INDUCE CU BUNĂ ȘTIINȚĂ ÎN EROARE! Ziceți așa, domnule Procuror General: „Ma(i) mult, la paragraful nr. 38 din Decizia Curții Constituționale nr. 430 din 21 iunie 2017 se prevede că: “activitatea...

Preluat de la EVZ