Kasparov spune că mașinile și roboții cu inteligență proprie nu reprezintă o amenințare pentru omenire, dar că vor reprezenta o schimbare socială masivă prin înlocuirea forței de muncă a oamenilor din multe industrii. Mai mult, acesta spune că trecerea la tehnologii bazate pe inteligența artificială trebuie accelerată. Discursul vine în urma unor partide de șah cu un calculator inteligent al IBM, Deep Blue, dar și cu alte sisteme ce au implementate tehnologii de gândire proprie.


MAȘINILE AUTONOME și IUBIȚII ROBOȚI ar putea fi definiția VIEȚII în anul 2040


Acesta a fost învins la șah de calculatoarele inteligente ale IBM încă din anul 1996, spunând că tehnologia actuală este doar o cutie de început a unui drum în care roboții și calculatoarele vor avea inteligență proprie. Acesta adaugă faptul că noile tehnologii nu sunt distructive și nu pun omenirea în pericol, dând exemplul tuturor tehnologiilor apărute în trecut, care în momentul în care au devenit periculoase au fost programate tot de oameni în acest sens. Acesta dă ca exemplu toate evoluțiile din domeniul medical, spunând că acestea pot diagnostica și monitoriza pacienții mult mai rapid decât cei mai experimentați doctori, dar în același timp aceste sisteme sunt programate și controlate tot de oameni.


ROBOȚII au început GHIDAREA călătorilor în AEROPORTURI. Vor lua locul OAMENILOR în scurt timp


Prin teoriile sale, Garry Kasparov îl contrazice pe Stephen Hawking, care a avertizat asupra riscurilor imense care vor fi aduse odată cu implementarea inteligenței artificiale. Kasparov spune că nu trebuie să ne fie frică de faptul că mașinile vor lua locul oamenilor, creativitatea fiind cheia de a lucra cu noile tehnologii cât mai bine și eficient.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Kasparov spune că mașinile și roboții cu inteligență proprie nu reprezintă o amenințare pentru omenire, dar că vor reprezenta o schimbare socială masivă prin înlocuirea forței de muncă a oamenilor din multe industrii. Mai mult, acesta spune că trecerea la tehnologii bazate pe inteligența artificială trebuie accelerată. Discursul vine...

Preluat de la EVZ