“Salut decizia anunțată astăzi de președintele PNL, Ludovic Orban, privind susținerea proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie. Este o dovadă de responsabilitate și de maturitate pe care mă bucur să o văd la liderii actualei Opoziții. Este foarte bine pentru societatea noastră că ne îndreptăm spre un consens al tuturor forțelor politice privind vaccinarea. Sunt încrezător, prin urmare, că proiectul de lege elaborat de Ministerul Sănătății va fi aprobat rapid de Parlament și că nu vor exista tergiversări”, a scris Florian Bodog pe Facebook.

Totodată, ministrul Sănătății a subliniat că toți părinții din România au nevoie de legea vaccinării pentru a proteja sănătatea și viața copiilor lor.

“Nu am făcut niciun secret din faptul că, în calitate de medic, de părinte, și acum de ministru, sunt un susținător fără rezerve al obligativității vaccinării. Este un motiv de optimism să știu că Puterea și Opoziția se plasează în aceeași tabără, a binelui public. După cum se știe, Ministerul Sănătății a elaborat normele legale privind vaccinarea și a instituit obligații și responsabilități clare atât pentru părinți, cât și pentru instituțiile statului, astfel încât apariția unei epidemii, ca cea de acum, să fie împiedicată”, a arătat ministrul.

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a pronunțat, sâmbătă, pentru vaccinarea obligatorie a copiilor, menționând că ministrul Sănătății și Guvernul trebuie să rezolve această problemă.

“E problema ministrului Sănătății și a Guvernului. Ei au datoria să asigure vaccinarea copiilor. În ceea ce mă privește, fără a fi medic, nu poți să pronunți o opinie profesională, dar, din toate discuțiile pe care le-am avut cu colegii mei, evident că pledez în favoarea vaccinării obligatorii. Este datoria Guvernului să rezolve această problemă”, a afirmat Orban la o festivitate dedicată Zilei Imnului Național, organizată de femeile liberale.

rootstireaActualitate/EsentialSanatate
'Salut decizia anunțată astăzi de președintele PNL, Ludovic Orban, privind susținerea proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie. Este o dovadă de responsabilitate și de maturitate pe care mă bucur să o văd la liderii actualei Opoziții. Este foarte bine pentru societatea noastră că ne îndreptăm spre un consens al...

Preluat de la EVZ