Un corespondent Reuters a avut onoarea să trăiască alături de câțiva sportivi pentru o zi. 

Pe langă antrenamente, jurnalistul a luat parte și la masa sportivilor, un lucru extrem de important în viața unui luptător de sumo care vrea să facă performanță!

astfel, a aflat că luptătorii de sumo cântăresc cel puțin 120 kg și consumă câte cel puțin 8.000 de calorii pe zi. Cât timp practică sumo, luptătorii stau în „cantonament” la şcoala (de sumo) numită heya. Regimul lor alimentar constă în principal dintr-un bulion numit Chankonabe.

Mai exact într-o oală cu supă se fierbe carne de găină, pește, carne de vită și legume. Fiertura obținută depășește de cinci-șase ori numărul de calorii conţinut în alte bucate tradiționale nipone. Acest preparat nu este însă suficient, ei mai consumă la micul dejun pește prăjit, preparate din picioare de porc și orez fiert pentru a acumula energia necesară.

După un mic dejunt sau prânz copios, sportivii trebuie să doarmă două-trei ore. Pentru a nu pierde din greutate, ei dorm câteva ore imediat după masă. Înainte de a adormi, își pun măștile cu oxigen pentru a respira mai ușor.

rootstireaActualitate/Esential
Un corespondent Reuters a avut onoarea să trăiască alături de câțiva sportivi pentru o zi. Pe langă antrenamente, jurnalistul a luat parte și la masa sportivilor, un lucru extrem de important în viața unui luptător de sumo care vrea să facă performanță! astfel, a aflat că luptătorii de sumo cântăresc cel puțin 120...

Preluat de la EVZ