Silvicultorii de la Ocolul Silvic Borca au descoperit noua metodă a hoților de lemne, după ce au observat că în două porţiuni de pădure, deţinute de acelaşi proprietar, au loc fenomene anormale de uscare a arborilor de răşinoase, scrie Adevărul.

Garda Forestieră Suceava a depus o sesizare penală la parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz, după ce împreună cu angajaţii Ocolului Silvic Borca, au descoperit că 329 de arbori sănătoşi și cu mare valoare economică au fost găuriţi la rădăcină, pentru a fi injectarea cu substanţe care să le cauzeze uscarea.

Valoarea estimată a prejudiciului se ridică la circa 72.500 de lei.

În primăvara acestui an, pentru a putea exploata lemn peste limita stabilită de silvicultori, în pădurile din Bucovina hoții au smuls copacii din rădăcini, cu ajutorul TAF-urilor, după care se declara că au fost doborâți de vântul puternic.

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
Silvicultorii de la Ocolul Silvic Borca au descoperit noua metodă a hoților de lemne, după ce au observat că în două porţiuni de pădure, deţinute de acelaşi proprietar, au loc fenomene anormale de uscare a arborilor de răşinoase, scrie Adevărul.Garda Forestieră Suceava a depus o sesizare penală la parchetul de...

Preluat de la EVZ