HOROSCOP Pe 29 iulie s-au născut Benito Mussolini, Dag Hammarskjöld, Nicolae Steinhardt, Dan Damian, Victor Ion Popa, Carmen Stănescu, Mircea Lucescu, Anca Sigartău. Pe 30 iulie s-au născut Emily Bronte, Henry Ford, Arnold Schwarzenegger, Kate Bush, Giorgio Vasari, Peter Balogh, Silvan.

 

În calendarul creștin-ortodox, pe 29 iulie sunt Sfinții: Calinic, Veniamin, Mamant și Teodota cu fii săi. Pe 30 iulie, în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Sila, Silvan, Crescent, Epenet, Andronic, Iulita şi Valentin din Umbria.

 

Nimic în ”Kalendar”.

 

Pe 29 iulie pomenim doi bărbaţi „con cojones”, duri, îndrăzneţi, curajoşi şi inteligenţi: Benito Mussolini şi pe Dag Hammarskjöld și un evreu bun de pus pe rană: Nicolae Steinhardt.

 

HOROSCOP  Dacă pe Benito, „Il Duce” îl cunoşteţi din istorie, din filme, cărţi etc, iar pe Steinhardt poate îl citiți, despre Dag nu ştiţi prea multe, mă gândesc.

 

Dag Hjalmar Agne Carl Hammarskjöld. Un suedez dat dracului, Doamne iartă-mă, cu sânge de viking în instalație mai mult decât Ragnar cel Mare și Erik cel Roșu, împreună. Cel despre care John F. Kennedy a spus că realizează, că, în comparaţie cu Dag, el este un om mic şi că Hammarskjöld  este cel mai mare om de stat al secolului XX!

 

Un tip dur ca diamantul, foarte înalt, masiv, cu o uitătură care spunea: „Băi lăcustă, dacă nu faci ce trebuie şi este corect, îţi scot rinichii pe nas!” Tehnocrat, economist, diplomat, bancher şi cu pregătire tehnică militară, suedezul Dag a fost numit al doilea Sercetar General al ONU, post pe care l-a ocupat din aprilie 1953 până în septembrie 1961, o perioadă deosebit de dificilă. În timpul lui, ONU era o putere mondială, acel Guvern Mondial dotat cu o armată teribilă aeropurtată, de care se pomeneşte în teoria conspiraţiei.

 

În una dintre cele mai furtunoase perioade ale istoriei, Dag a construit o armată a „căştilor albastre” bazată pe contingente scandinave, daneze, finice, germane şi cu foşti ofiţeri şi combatanţi din „Legiunea Străină”. O armată de care le era frică la toți. Dotaţi cu arme americane de ultimă generaţie, dar, atenție, cu cea mai bună armă de asalt, AK-47, fabricată în Cehoslovacia. Atât Vestul cât şi Estul erau la fel de mulţumiţi, sau nemulţumiţi, de prestaţia suedezului, dar îl respectau suficient de mult, a se citi îi erau frică de el, ca să-l susţină, până la urmă.

 

HOROSCOP  Mai puţin mulţumiţi erau dictatorii locali. Dag avea un perete plin, la ONU, cu trofee, cu capetele lor, spuneau, glumind, gurile rele de pe atunci. Unul dintre ei, congolezul Moise Ciombe, „ăla de dădea cu bombe”, aflând că Hammarskjöld vine în Congo ca să-şi ţină cuvântul cu scosul rinichilor, cu scosul rinichilor lui, a angajat un mercenar cu un avion de vânătoare, poate cu reacție, pentru suma de zece mii de dolari. Puțin? Mult, pentru vremea aceea!

 

Avionul Douglas DC-6 cu indicativul SE-BDY a fost interceptat la ora locală 12:59 în data de 18 septembrie 1961, de către mercenar, deasupra Rhodesiei, lângă Ndola şi doborât cu o rachetă neexplozivă aer-aer. Arma curată pentru un asasinat „fără urme”! Dag Hammarskjöld şi ceilalţi cincisprezece ofiţeri şi înalţi funcţionari ONU au încetat din viaţă din cauza prăbuşirii avionului, au fost, deci, asasinaţi. Mărturia sergentului Harold Julien, singurul care a supravieţuit căderii avionului, dar a murit trei zile mai târziu, în spital, a fost desecretizată după cincizeci de ani de la eveniment şi este edificatoare. Este absolut clar şi fără urmă de îndoială că Dag Hammarskjöld a fost asasinat!

 

Postum, Dag Hammarskjöld a fost acoperit de onoruri şi recompense printre care s-a numărat şi un Premiu Nobel pentru pace. Una dintre foarte puținele excepții la regula că premiul cel mai râvnit din lume se acordă doar persoanelor în viață.

 

HOROSCOP De atunci, după Dag Hammarskjöld, ONU a început să decadă. Şi a ajuns la umbra caraghioasă din ziua de astăzi!

 

Sincer, nu înţeleg de ce totul decade, prostia devine virtute şi vorba lui Umberto Eco: „idiotul satului este purtător de adevăr”! Probabil entropia este de vină, umanitatea se înmulțește prea mult, dar îmbătrâneşte, degenerează şi se prosteşte.

 

HOROSCOP  Acum vă rog să mă scuzați, dragi lupi, padawani și hobbiți, am creierul piftie, nu mai pot să scriu. De câteva zile sunt torturat de o nuntă la două case depărtare de mine. Să fie fericiți și să aibă copiii sănătoși, dar… muzică non-stop și ziua și noaptea la intensitatea unui avion care decolează! Îmi saltă apă în pahar în ritmul vulgar și primitiv al muzicii turcești, că românească nu este, chiar dacă măscările sunt cântate în limba română. Ce repede s-a denaționalizat poporul român, în sensul că a renunțat la spiritul național, la folclor! Eu am dovada vie și permanentă, trăiesc de ani de zile în România profundă. Și mă tot mir! De ce oare s-a renunțat la Maria Tănase, Gică Petrescu, Sofia Vicoveanca, Frații Petreuș etc etc – muzică bună, de distracție excelentă, muzică românească? De ce la nunți nu se mai joacă ”Perinița”?

 

HOROSCOP Aș putea să le opresc curentul, știu farmecul. Aș putea să opresc curentul în toată Europa. Cuvintele și gesturile au fost folosite, ultima oară, de un medicine men din marea națiune Navajo în ziua de 14 august 2003 la ora 16:10 Coasta de Est. A oprit curentul pe largi porțiuni ale Statelor, în Est și în Canada. După o incantație care a ținut doar două minute. A fost foarte greu să se găsescă o poveste de acoperire. Au găsit ceva, dar eu, ca energetician, am râs până m-am înecat. Mai mult, șamanul nu mai găsea farmecul de anulare și până și-a amintit tonul și cuvintele exacte, au trecut două zile. Au fost afectate 55 de milioane de persoane, care au rămas fără curent, unii au fost prinși în lifturi. Atacul psihic a fost făcut de indian, după ce albii au retras spitalul gratuit din rezervație, o urmare nenorocită a Obamacare, spital ridicat conform tratatului cu Marele Tată Alb de la Washington. Le mureau copiii și bătrânii, în rezervație, fără asistență medicală. După incident, în rezervația Navajo au apărut, ca din pământ, două spitale gratuite cu 80 de paturi. Povestea o știu de la Starry Night, cel mai mare medicine man al națiunii Navajo, mi-a spus-o în anul 2006 când mi-a făcut și un dreamcatcher. După cum zâmbea, ca pisica care a înfulecat canarul, m-am prins că el știa vraja. Așa că l-am rugat să mi-o spună și mie, nu strică unui energetician. Cine nu are un medicine man, să-și cumpere!

 

HOROSCOP  Dar, în viața asta mizerabilă, poate au și nuntașii aceia un catharsis, un moment în care să scape de grijile zilnice. Da, dar nunta durează de marți și o să țină până luni. Taina mi-a deslușit-o o vecină guralivă, nu există bârfă pe care să n-o știe. Nunta se ține de șapte ori. În fiecare zi sunt invitate 20-30 de persoane, nu mai mult. De ce, întreb? Ca să țină darul sub control,  să știe exact cât a dat cutare, sau cutare și să bată obrazului cui dă numai 100€ de tacâm. Afacerea nunții de o săptămână bate către 40.000€ în satul meu. Scăzând investiția, se rămâne cu cel puțin  30.000€. Cât să-ți cumperi o Tesla, model 3! În condițiile astea parcă m-aș însura și eu, încă odată!

 

Ei, nu este nicio tragedie, nimic nu este nou, au mai fost patru civilizaţii înaintea noastră pe Pământ, mergând pe teoria, imposibil de contrazis, că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                        ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC  Fii hotărât şi ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Astăzi eşti eşti inspirat să faci planuri. Totuşi, dacă vrei să faci o călătorie, este bine să pleci mâine dimineaţă. Limitează-te doar la activităţile de rutină şi evită eforturile şi deplasările care nu sunt absolut necesare. O sâmbătă obositoare, dar plină de realizări. Duminică plăcută, dar cu gând de drum. Drum pe care poţi să-l faci la cumpărături. Cumpărături care trebuie să fie foarte cumpătate. Oboseala poate fi alungată şi prin cumpărături. Nu trebuie să te duci neapărat tu în supermarket, cumpărăturile virtuale sau prin intermediari sunt cele mai interesante pentru că pot produce întîmplări hazlii. Lasă-ţi curiozitatea să exploreze noi domeni. Nu este nimic greşit la planul originar, sunt necesare doar mici schimbari şi reglaje de rutina. Atenţie la influenţa din ce in ce mai mare a unui partener cam incapăţânat din familie sau dintre prieteni, care poate să-ţi facă o seamă de necazuri, in mod neintenţionat.

 

HOROSCOP

 

 

TAUR Favorurile stelelor se îndreaptă spre planul material al neguţătoriei, cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astăzi, fără să fie scump, îţi va face mare plăcere şi îţi va fi de folos. Evită discuţiile lungi şi fără rost, dar nu fi concis ca un automat care spune ora. Pildele, povestiorele, bancurile şi mai ales tăcerile cu subânţeles sunt mai grăitoare decît o mie de discursuri meşteşugite! Şi ţie îţi cade un şir de petreceri, sâmbătă, aşa că nu mai fi disperat. Dacă te decizi să pleci la cumpărături să ştii că sprijinul stelelor este mediocru. O serie de aspecte planetare contradictorii fac ca trăirile tale să fie complexe, dar toate, aproape fără excepţie le tratezi sub o rezervă dată de comoditate şi de impresia că totul este o piesă ce se joacă numai pentru buna ta dispoziţie. Luna, Marte şi Venus indică noutăţi interesante, mai ales în a doua parte a intervalului, duminică. Dar pe care le priveşti ca printr-un geam mat. Totuşi, ceea ce se petrece şi mai ales ceea ce simţi că se va petrece îţi place şi te face să visezi cu ochii deschişi, zâmbind. Weekend-ul aceasta este o perioadă sensibilă. Soarele trece prin grade magice care rezonează în adâncul fiinţei tale. Dorinţele tale secrete, visurile nespuse, par că încep să se materializeze, cum s-au materializat şi în trecut. Eşti norocos şi ştii asta! Pe de altă parte o serie de tulburări familiale din ultima perioadă continuă duminică în alt registru, iar veşnic nemulţumitul Saturn face ca lucrurile să întârzie sau să fie amânate.

 

HOROSCOP

 

GEMENI   Sâmbătă, din nou nişte veşti aşa-şi-aşa. Lasă analiza şi sinteza, prima impresie contează! Odihneşte-te mai mult, relaxează-te, oboseala cronică s-a strâns ca o zgură şi poate să te afecteze.  Un weekend în care trebuie să-ţi mai struneşti emoţiile. Nu uita că mai tot timpul suntem pe drumul critic între Destin şi Liberul Arbitru. Poţi să rezolvi o parte din problemele întârziate în apartament, casă, cămin, curte, castel, etc. Nu da şi nu lua bani cu împrumut. Ţine banii în buzunar sau pe card, nu te duce la cumpărături. Evită, sâmbătă, discuţiile seriose şi strategice cu femeile. Cu un compliment bine plasat poţi schimba cursul discuţiei. Seara relaxantă. Duminică, nu da curs propunerilor extravagante, cum ar fi o curăţenie generală sau o excursie cu prietenii la munte, odihneşte-te şi relaxează-te. O carte bună, muzică cât cuprinde, sau un film interesant pot crea un climat confortabil. Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale. Evită băuturile reci şi alimentele prea grase sau foarte consistente.

 

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
      HOROSCOP Pe 29 iulie s-au născut Benito Mussolini, Dag Hammarskjöld, Nicolae Steinhardt, Dan Damian, Victor Ion Popa, Carmen Stănescu, Mircea Lucescu, Anca Sigartău. Pe 30 iulie s-au născut Emily Bronte, Henry Ford, Arnold Schwarzenegger, Kate Bush, Giorgio Vasari, Peter Balogh, Silvan.   În calendarul creștin-ortodox, pe 29 iulie sunt Sfinții: Calinic,...

Preluat de la EVZ