Impunerea de restricții de circulație pentru autovehiculele cu motoare diesel reprezintă cea mai bună modalitate de a proteja cetățenii de efectele poluării, a decis un tribunal administrativ din orașul german Stuttgart.

Tribunalul administrativ din Stuttgart, capitala landului german Baden-Württemberg, a admis, vineri, o solicitare a organizației ecologice Deutsche Umwelthilfe în sensul impunerii de interdicții vehiculelor poluante, relatează publicația Stuttgarter Zeitung.

Instanța a stabilit că impunerea de restricții de circulație pentru mașinile cu motoare diesel constituie cea mai eficientă modalitate de protejare efectivă a cetățenilor de efectele negative ale noxelor.

Decizia este reprezentativă pentru Germania și pentru alte țări din Uniunea Europeană, unde au apărut solicitări de interzicere a vehiculelor diesel deoarece nu respectă standardele comunitare privind poluarea. Guvernul Germaniei a semnalat că se opune unor măsuri locale unilaterale împotriva mașinilor diesel, angajându-se să insiste ca producătorii de vehicule să implementeze tehnologii mai ecologice.

Mai multe companii auto sunt acuzate că au sisteme de manipulare a emisiilor poluante la motoare diesel.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/germania-o-instanta-sustine-restrictionarea-circulatiei-vehiculelor-cu-motoare-diesel-40627.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/germania-o-instanta-sustine-restrictionarea-circulatiei-vehiculelor-cu-motoare-diesel-40627-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv