Jurnalistul și-a dat seama de greșeală, pe care a recunoscut-o ulterior public. Imaginea se referă la o conferință de presă a candidatei la președinția Republicii Moldova, Maia Sandu, care în timpul unei conferințe de presă era însoțită de mai mulți tineri care țineau în spatele ei mai multe foi cu mesaje diverse, informează B1 TV. Cristian Tabără a prezentat imaginile ca fiind reale, chiar dacă aveau inclusiv sigla site-ului de satiră.


Textele de pe foi au fost trucate de cei de la Times New Moldovan, un site de satiră din Republica Moldova, înlocuind mesajul „Abrogați, apoi plecați!” cu „Free Petrenco”, în timp ce în locul unui mesaj a fost pus un colaj din imagini în care lângă Maia Sandu stătea actorul Nicolas Cage îmbrăcat într-un costum kazah. Mai mult, un alt mesaj a fost înlocuit cu textul „Renato Usatîi, We miss you, We need you”.


„Sunt niște oameni acolo care țin în mână tot felul de hârtii și undeva în colțul din stânga sus apare, iată, un domn care se scarpină la nas și pe hârtiuța lui scrie „Free Petrenco”. Problema lui este să-l elibereze pe Petrenco, probabil un personaj pozitiv din istoria Republicii Moldova care trebuie neapărat eliberat cu ajutorul celor de la PAS”, a spus Cristian Tabără.


Ulterior, Cristian Tabără a revenit asupra afirmației, recunoscându-și greșala, „Se pare că ne-am lăsat păcăliți, am căzut în capcană și trebuie să recunosc că s-a întâmplat asta. Fotografia pe care am arătat-o s-a dovedit a fi o fotografie trucată. Ne-am păcălit, așa că îmi retrag afirmațiile cu privire la ea și la fel și trimiterea către (site-ul n.r.) jurnalul.md, era de fapt o trimiere către un site de satiră. Așa că m-a păcălit.”

rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Jurnalistul și-a dat seama de greșeală, pe care a recunoscut-o ulterior public. Imaginea se referă la o conferință de presă a candidatei la președinția Republicii Moldova, Maia Sandu, care în timpul unei conferințe de presă era însoțită de mai mulți tineri care țineau în spatele ei mai multe foi...

Preluat de la EVZ