Artistul este de părere că elevilor nu le poate fi folositor acest manual, iar propunerea în sine este și ea absurdă. “Când am scris versurile „am copiat la mate și la sport” din piesa 18 ani, partea cu sportul genera efect comic tocmai prin absurditatea conținută de actul copierii la o materie în care partea teoretică nu prea poate fi desparțita de partea practica.

FANTASTIC! Copiii de clasa a V-a vor avea un manul de Educație fizică și sport!

 Mai ales la elevii de liceu. Viata ne învață că absurdul poate deveni normalitate. Probabil că vreo tipografie emergentă are nevoie de contracte cu statul. Ce imagine elocventa cu elevii de liceu tocind manualele de sport tolaniți în vârful patului”,  a scris Tudor Chirila pe Facebook.

O propunere cu multe reacții

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop a declarat că noul manual de educație fizică, care urmează să fie introdus pentru prima dată în acest an, elevilor de clasa a V-a, a fost realizat la sugestia specialiștilor de la Academia Română și de la facultățile de profil din țară.

Ministrul Pop a mai pecizat că elevii vor face mișcare ca și până acum, nu vor primi teme și nici lucrări de control la această materie. „Acest manual este un instrument care îi ajută în procesul educativ pe profesori, pe părinți și pe elevi. Toți trei actorii au de câștigat. Nu văd care este în fond problema că există un manual. Nu dă nimeni lucrare de control la Educație fizică din manual. Nu se dau teme pentru acasă sau teme de vacanță din manual”, a precizat ministrul Pop într-o conferință de presă.

Ministrul a mai spus că acest manual va fi introdus ca urmare a schimbării programei școlare, fiind predat în majoritatea statelor Uniunii Europene, potrivit Digi24.ro.

Liviu Pop, despre manualele de Educație Fizică: „Care e problema?! Nu dă nimeni lucrare de control la sport după manual”

„Într-adevăr părerile sunt pro și contra neavând toate informațiile. Majoritatea statelor din UE au manuale de Educație Fizică pentru clasa a V-a. Vă dau un singur exemplu, Franța are din clasa a întâia manual pentru Educație Fizică. Dacă vă uitați la conținutul manualului, el este util și pentru părinte și elev și pentru profesor. Și de aceea am postat pe pagina mea de socializare, un link cu unul dintre manuale pentru a încerca să explicăm acest lucru. Nu este decizia Ministerului Educației Naționale. Aceste programe au fost făcute de experți ai Academiei Române, alături de CNEE și IȘE, două instituții care se ocupă de elaborarea programelor școlare și rescrierea programului școlar. Este pentru prima dată în România când am introdus manualul pentru disciplina Educație fizică și sport”, a spus Liviu Pop.


rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Artistul este de părere că elevilor nu le poate fi folositor acest manual, iar propunerea în sine este și ea absurdă. “Când am scris versurile „am copiat la mate și la sport” din piesa 18 ani, partea cu sportul genera efect comic tocmai prin absurditatea conținută de actul copierii...

Preluat de la EVZ